Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 27 2003

Ώρα για το… ”πικρό ποτήρι”

Η μία κατόπιν της άλλης, οι χρηματιστηριακά ”εξωφρενικές” περιπτώσεις που συχνάκις έχουν σχολιαστεί από τη στήλη, φαίνεται να οδεύουν προς το ”πικρό ποτήρι” δηλαδή προς το προσκήνιο της ευρύτερης –αρνητικής- δημοσιότητας, μέσα από διαδικασίες οι οποίες μονολεκτικά θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν… επίσημες!

Βλέπετε, η ανάγκη να καταστεί σαφές ότι ”αλλάζουν” τα πράγματα στη Σοφοκλέους έχει γίνει πλέον επιτακτική, τουλάχιστον σε σχέση με περιπτώσεις που ανοικτά προκαλούν ακόμη και την κοινή… νοημοσύνη.

Η ευρύτερη πλευρά του θέματος προφανώς έχει να κάνει με τις αλλαγές που συντελούνται όχι μόνο στο θεσμικό πλαίσιο, αλλά και στο… ιδιοκτησιακό πλαίσιο της αγοράς μας.

Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά που σίγουρα θα εξεταστεί προσεχώς. Η πλευρά των χρηματιστηριακών εταιριών, που ενδεχομένως θα αποδειχθούν στο μέλλον εμπλεκόμενες σε μία, ή και περισσότερες από μία, ”υποθέσεις”.

Κι ο ισχυρισμός ότι στη περίπτωση ενός εγκλήματος δεν ευθύνεται το σφυρί ( το εργαλείο) αλλά αυτός που το χρησιμοποιεί-στη περίπτωση μας ο ”πελάτης”- προφανώς δεν ευσταθεί όταν το…σφυρί έχει μηχανισμούς και νοημοσύνη για να ελέγχεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v