Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 17 2008

Σφηνάκια για ΚΥΡΜ, ΑΒ και ΣΩΛΚ

Σφηνάκια για ΚΥΡΜ, ΑΒ και ΣΩΛΚ
Κυριακίδης Μάρμαρα: ΜPB και Εθνική παρείχαν στην Κυριακίδης προσωρινή χρηματοδότηση για να αποπληρώσει το ομολογιακό ύψους λίγο πάνω από 10 εκατ. ευρώ.

AB Βασιλόπουλος: Από ξένο σε ξένο, σε αμφότερους πελάτες της Merrill Lynch, πήγε το πακέτο που άλλαξε πρόσφατα χέρια. Προφανώς η πώληση σχετίζεται με την ένταξη της μετοχής στους δείκτες MSCI. Το δ΄ τρίμηνο αποτελεί το παραδοσιακά ισχυρό της και η λειτουργική πορεία του γ΄ τριμήνου έδειξε ότι απορροφά τα κόστη από την αφομοίωση της Plus γρήγορα.

Σωληνουργεία Κορίνθου: Το αργό έπεσε σημαντικά κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι και αν παραμείνει κάτω από αυτά τα επίπεδα, δύσκολα θα βγουν νέα μεγάλα έργα αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου παγκοσμίως. Ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας είναι ότι μειώνεται κάθετα η δυνατότητα δανεισμού για τη χρηματοδότηση τέτοιων έργων λόγω της πιστωτικής κρίσης.

Προς το παρόν, η ΣΩΛΚ τρέχει με εξασφαλισμένες παραγγελίες από υλοποιούμενα projects. Στο γ΄ τρίμηνο οι πωλήσεις σε ενοποιημένη βάση ήταν χαμηλότερες, καθώς οι θυγατρικές δεν πρόλαβαν να πουλήσουν έτοιμο προϊόν που είχαν ενδοομιλικά αγοράσει από τη μητρική. Που σημαίνει ότι το δ΄ τρίμηνο ξεκίνησε με ώθηση πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v