Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 4 2003

ΣΩΛΚ2: Η έμπρακτη… εμπιστοσύνη

Κατόπιν λοιπόν της παρόδου αρκετών μηνών, παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα δηλώσεων του κ. Αθ. Μητρόπουλου από τη συνέλευση της Σωληνουργεία Κορίνθου, τον Ιούνιο.

”Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία εγκρίθηκε, δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την έμπρακτη υποστήριξη των μετόχων στα πλάνα της εταιρίας”, έλεγε τότε ο κ. Αθανάσιος Μητρόπουλος, που είναι και πρόεδρος της εταιρίας.

Βεβαίως, σε έκτακτη συνέλευση της 8ης Αυγούστου ελήφθη απόφαση και για τη σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ, ενώ διευκρινίστηκε ότι έως ότου γίνει η αύξηση δεν αποκλείεται να γίνουν ”μεταβιβάσεις ποσοστών μεταξύ των δύο βασικών μετόχων”, δηλαδή της ELMONTE (λέγε με και ΒΙΟΧΑΛΚΟ) και του κ. Κ. Μητρόπουλου, που εμφανίζεται ως μέτοχος εκ μέρους της ομώνυμης οικογενείας.

Ο τελευταίος μάλιστα διευκρίνισε ότι στο πλαίσιο της αύξησης θα εξασκήσει τα δικαιώματά του έως και τα 5.000.000 μετοχές.

Ωπ! Για ένα λεπτό.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα μετοχολόγια του Χ.Α., ο κ. Κ. Μητρόπουλος (που έπαψε πρόσφατα να κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, η οποία… καταργήθηκε!) έχει το 19,66% της εταιρίας, το οποίον σημαίνει ότι σε μια αύξηση 1 προς 1, όπως αυτή που έχει εγκριθεί, θα έπρεπε να εξασκήσει δικαιώματα για περίπου 7.220.000 μετοχές κι όχι για 5.000.000 μετοχές.

Τα… υπόλοιπα τι γίνονται;

Υ.Γ.: Η μετοχή ΣΩΛΚ έχει παρουσιάσει ιδιαίτερα έντονες διακυμάνσεις μέσα στο 2003 λόγω και των προβλημάτων της εταιρίας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το χαμηλό της ήταν στα €0,61, το υψηλό (την περίοδο του Αυγούστου φυσικά και πριν ανακοινωθούν τα δυσμενή αποτελέσματα 6μήνου, δηλαδή ο διπλασιασμός των ζημιών) στα €1,72, ενώ χθες, Δευτέρα, έκλεισε στα €1,25 με εντυπωσιακή άνοδο κατά 5%, που όμως συντελέστηκε με τον φανταστικό όγκο των… 3.900 τεμαχίων!!!

Προσοχή λοιπόν εν όψει του… 9μήνου, αλλά και της αύξησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v