Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 26 2008

ΟΠΑΠ: Ο CEO και ο... «εξωγήινος» αναλυτής

ΟΠΑΠ: Ο CEO και ο... «εξωγήινος» αναλυτής
Σαν το …παλιό κρασί η κόντρα του Χρήστου Χατζηεμμανουήλ, CEO του ΟΠΑΠ με τον γνωστό αναλυτή της Morgan Stanley.

«Φαίνεται πως είμαστε από δυο διαφορετικούς κόσμους» τόνισε ο επικεφαλής του οργανισμού στην τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα εννεαμήνου του ΟΠΑΠ, όταν ερωτήθη, για μια ακόμη φορά, από τον κ. Vaughan Lewis της Morgan Stanley, τι θα γίνει αν «σπάσει» το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ στην ελληνική αγορά και αν υπάρχει "plan B”.

Ο αναλυτής έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι είναι απλώς θέμα χρόνου πριν «σπάσει» το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ στην ελληνική αγορά, ενώ το καλοκαίρι είχε υποβαθμίσει τον τίτλο σε underweight, οδηγώντας τον σε ισχυρές απώλειες 7,4%, κάτι που κατά πως φαίνεται, ο κ. Χατζηεμμανουήλ δεν του …συγχώρεσε ενώ τον είχε κατηγορήσει τότε για σκοπιμότητα.

Την Τρίτη, ο κ. Χατζηεμμανουήλ, αφού τον …έσφαξε με το βαμβάκι, καλωσορίζοντάς τον στο conference call («Χαίρομαι που είστε εδώ γιατί άκουσα ότι το ελληνικό desk έκλεισε), τον κατηγόρησε ότι δεν έχει μελετήσει τις τελευταίες δικαστικές υποθέσεις, που ισχυροποιούν το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, ότι φτάνει σε εύκολα συμπεράσματα, καταλήγοντας ότι δεν είναι εκεί για να του δώσει νομικές συμβουλές και προτρέποντάς τον, εν τέλει, να γράψει ό,τι θέλει στις εκθέσεις του.

Πάντως, για την «ταμπακέρα» ο Sir Χρήστος εξήγησε ότι ακόμη και στην «υποθετική» περίπτωση που χαθεί το μονοπώλιο, ο ΟΠΑΠ έχει αποδείξει ότι μπορεί να ζήσει με τον ανταγωνισμό, προειδοποιώντας πάντως ότι τα περιθώρια κερδοφορίας θα μειωθούν για όλους…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v