Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 27 2008

Σφηνάκια για Φουρλή, ΑΓΚΡΙ και ΑΕΔΑΚ

Σφηνάκια για Φουρλή, ΑΓΚΡΙ και ΑΕΔΑΚ
ΦΟΥΡΛΗΣ: Προς πώληση η δραστηριότητα των ηλεκτρικών συσκευών;

Ολοένα και λιγότερο αναφέρεται ο όμιλος Φουρλή στη δραστηριότητα των ηλεκτρικών συσκευών, ενώ δεν χάνει την ευκαιρία να τονίζει ότι το core business του ομίλου είναι πλέον η λιανική. Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν σε κάποια μελλοντική χρονική στιγμή δείτε την εισηγμένη εταιρία να πουλάει σε τρίτους το συγκεκριμένο business unit.

ΑΕΔΑΚ: "Ψαλίδι" θα πέσει στα έξοδα των ΑΕΔΑΚ το 2009, όπως προκύπτει από την προετοιμασία των budgets για το επόμενο έτος. Οι περικοπές αυτές δεν θα αφήσουν αλώβητο και το προσωπικό, ωστόσο το ευχάριστο είναι ότι οι απολύσεις θα είναι περιορισμένες.

Φαίνεται να επιλέγεται σε μεγάλο βαθμό η μετακίνηση στελεχών στις μητρικές τράπεζες…

ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ: Από αυτή την κρίση κανείς δεν θα μείνει ανεπηρέαστος. Ωστόσο, μας αρέσουν οι εταιρίες που αντί να… σφυρίζουν αδιάφορα προσπαθούν να ενημερώσουν τους επενδυτές αλλά και να βελτιώσουν τη λειτουργία τους.

Τα ενοποιημένα μεγέθη της AΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ, που ανακοινώθηκαν χθες, είναι ιδιαίτερα αυξημένα σε σχέση με το 9μηνο του 2007 κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στη σοφή -όπως αποδεικνύεται- απόφαση του ομίλου να εξαγοράσει το 100% της ΓΚΡΙΣΙΝ ΠΑΠΠΑΣ.

Ο ενοποιημένος τζίρος, λοιπόν, είναι αυξημένος κατά 84% ,ενώ τα EBITDA αυξήθηκαν από 0,97 εκατ. ευρώ σε 3,34 εκατ. ευρώ. Σημαντική είναι και η άνοδος στα κέρδη.

Ωστόσο, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο όμιλος έχει ήδη νιώσει τις επιπτώσεις από την αύξηση του κόστους χρηματοδότησης και προσπαθεί να συγκρατήσει τις δαπάνες δίνοντας προτεραιότητα στη μείωση των αναγκών για κεφάλαιο κίνησης.

Ταυτόχρονα, δε, προετοιμάζεται για τις επιπτώσεις που πιθανώς θα έχει η διεθνής κρίση τόσο στην αγορά λιανικής όσο και στις επενδύσεις των πελατών της μητρικής εταιρίας - άρα και στις αγορές συστημάτων υποστήριξης.

Γι' αυτό, καταλήγει η ανακοίνωση, αφενός αναζητώνται επενδυτικές ευκαιρίες στον χώρο των ακινήτων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (σ.σ. διότι, ως γνωστόν, κάθε κρίση δημιουργεί ευκαιρίες) κι αφετέρου δίνεται βαρύτητα "στη μελέτη των μεθόδων μείωσης του λειτουργικού κόστους, καθώς και στην αναζήτηση εναλλακτικών μορφών λειτουργίας του ομίλου εν γένει".

Τα παιδιά του Ζεβεδαίου πριν πεινάσουν μαγειρεύουν...

Υ.Γ.: Με ενδιαφέρον είδαμε την αναγγελία έκτακτης συνέλευσης, αντικείμενα της οποίας θα είναι η αλλαγή επωνυμίας, η εκλογή νέου Δ.Σ. αλλά και η δωράν διάθεση ιδίων μετοχών στο προσωπικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v