Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 18 2003

ΤτΕ: Μια… φαιδρή ιστορία

Στα όρια της φαιδρότητας κινείται πλέον, σύμφωνα με -συνήθως νηφάλιους και προσεκτικούς στις διατυπώσεις τους- παράγοντες της αγοράς, η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Οπως λένε, οι απανωτές διαψεύσεις σε φήμες που κυκλοφορούν συχνότατα κι έχουν ως βασικό αντικείμενο την πιθανότητα ανατίμησης της μετοχής, άλλοτε εξαιτίας της πιθανότητας εξόδου της από τη Σοφοκλέους, άλλοτε λόγω σεναρίων περί αγοράς ιδίων μετοχών (για να διευκολυνθεί υποτίθεται το… ταμειακό άνοιγμα του κράτους), καθώς και με άλλες αφορμές, καταρρακώνουν το κύρος της ελληνικής Κεντρικής Τράπεζας.

Η οποία εμφανίζεται μόνιμα να είναι ”έρμαιο” κερδοσκοπικών σεναρίων και ”δυνάμεων”.

Κι αυτό, σημειώνουν, καθώς η ΤτΕ έπρεπε προ πολλού να έχει αποσυρθεί από τη χρηματιστηριακή αγορά, όπου άλλωστε, λόγω του ειδικού καθεστώτος με το οποίο λειτουργεί κι από το οποίο διέπεται καταστατικά, δεν έχει πρακτικά καμία θέση!

Υ.Γ.: Ποιος θα είναι αυτός αλήθεια που θα απολογηθεί εν καιρώ σε όσους επένδυσαν στη μετοχή της τράπεζας, σε υψηλότατες τιμές, χωρίς να γνωρίζουν ποιες ακριβώς είναι οι… ”πτυχές” του ειδικού της καθεστώτος;

Η… κυβέρνηση;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v