Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 26 2003

Οι χαμένες προσδοκίες της Σοφοκλέους

Όσοι απορούν για τους λόγους που δεν ανεβαίνει το Χρηματιστήριο και… αναπολούν το ”θερμό” διάστημα του καλοκαιριού, δεν έχουν παρά να κάνουν μια μικρή αναδρομή, για να καταλάβουν τι έχει αλλάξει.

Τους πρώτους θερινούς μήνες οι διαρροές που ήθελαν την κυβέρνηση να προχωρά σε ένα ”μπαράζ” αποκρατικοποιήσεων ήταν συνεχείς.

Η Εθνική, έλεγαν οι ”πληροφοριοδότες”, ενδέχεται να βρει στρατηγικούς επενδυτές, ενώ η Credit Agricole θα πάρει μεγαλύτερο ποσοστό της Εμπορικής- έστω και με το… ζόρι .

Όπως έλεγαν ακόμη, αν δεν… ”υπάκουαν” οι γάλλοι θα γινόταν placement των μετοχών της Εμπορικής τράπεζας, ενώ η ΕΥΔΑΠ έβαινε προς ανεύρεση στρατηγικού ”ολοταχώς”, το Ταμιευτήριο θα δινόταν ή στο ΤΣΜΕΔΕ (για να συγχωνευθεί με την ΑΤΤΙΚΗΣ) ή θα έβγαινε σε διαγωνισμό, η Ολυμπιακή θα πωλείτο ως ”ζεστό ψωμάκι”. Και πήγαινε… λέγοντας με την ΕΤΑ και την ΚΕΔ να λαμβάνουν… σειρά.

Τι έγινε τελικώς απ όλα αυτά; Μόνον τα… ”εύκολα”. Μια πρόσθετη μετοχοποίηση της ΔΕΗ κι άλλη μια της Εθνικής, χωρίς ίχνος βέβαια από ”στρατηγικούς επενδυτές”.

Το Ταμιευτήριο δύσκολα, λένε τώρα, θα προχωρήσει προ εκλογών, για την ΕΥΔΑΠ… διστάζουν, στην Εμπορική γάλλους δεν… βλέπουμε χωρίς επίλυση του ασφαλιστικού, η ΕΤΑ ”πάει” με το νέο έτος και εν γένει από προσδοκίες… πάπαλα!!!

Βεβαίως σε όλα αυτά έπαιξαν ρόλο τόσο η αντιπολίτευση και οι συνδικαλιστές (για άλλους λόγους βεβαίως η κάθε πλευρά) όσο και η εσωκομματικές διαφωνίες. Όλα μαζί μάλλον δεν άφηναν σοβαρά περιθώρια στον αρμόδιο υπουργό να κάνει κινήσεις ”κόντρα” στο λεγόμενο και πάντα επίφοβο ενόψει εκλογών ”πολιτικό κόστος”.

Μήπως ήταν όμως και αφελείς όσοι αφέθηκαν να πιστέψουν ότι τόσο γρήγορα και εύκολα θα αλλάξει ο… Μανωλιός βάζοντας τα ρούχα του αλλιώς;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v