Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 26 2003

ΟΤΕ: Η μεγάλη κόντρα και οι ”κινήσεις τακτικής”

Οι ”αψιμαχίες” μεταξύ του υπουργού Μεταφορών, Χρ. Βερελή, και του προέδρου του ΟΤΕ, Λ. Αντωνακόπουλου, συνεχίστηκαν και χθες, με τις αιχμές του δεύτερου για παρεμβάσεις ”εξωγενών παραγόντων”.

Ωστόσο, καλά ενημερωμένοι κύκλοι θεωρούν δεδομένο ότι η ”κόντρα”, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί να κλείσει με κάποιο ξεκάθαρο ”νικητή”.

Όπως φάνηκε και από τις προηγούμενες απόπειρες, η αντικατάσταση του κ. Αντωνακόπουλου (κάτι που διακαώς θα επιθυμούσε ο κ. Βερελής, ο οποίος εμφανίζεται πλέον να διαφωνεί σχεδόν εφ’ όλης της ύλης με τον κ. Χριστοδουλάκη) με τη μεταγραφή κάποιου προσώπου ευρύτερης αποδοχής από την αγορά δεν είναι δυνατή σ’ αυτή τη φάση.

Ουδείς σοβαρός υποψήφιος θα διακινδύνευε να καθίσει σε μια τέτοια θέση λίγους μήνες πριν από μία (τουλάχιστον… αμφίρροπη) εκλογική διαδικασία.

Εν τούτοις, δεν αποκλείεται να γίνουμε θεατές κινήσεων τακτικής που θα επιφέρουν -για μία ακόμη φορά- αλλαγές στο πέριξ της ”κεντρικής καρέκλας” σκηνικό, μεταβάλλοντας πιθανώς όχι μόνον τις άτυπες ”ισορροπίες δυνάμεων” αλλά και τον χάρτη των αρμοδιοτήτων.

Επίσημη… αφετηρία, λένε οι ”κακές γλώσσες”, αυτών των εξελίξεων δεν αποκλείεται να αποτελέσει η επίσημη δημοσιοποίηση, σήμερα, των αποτελεσμάτων εννεαμήνου του οργανισμού, τα οποία, τουλάχιστον αναφορικά με το λεγόμενο και… bottom line, δεν πρόκειται να είναι ικανοποιητικά (εν μέρει λόγω των αυξημένων αποσβέσεων).

Σε μεγάλο βαθμό, πάντως, οι εντυπώσεις μεταξύ των επαγγελματιών της αγοράς (που λίγο πολύ είναι προετοιμασμένοι για τη μείωση των καθαρών κερδών) θα εξαρτηθούν από το πόσο μειωμένο θα εμφανιστεί το μερίδιο του ΟΤΕ στη σταθερή τηλεφωνία.

Υ.Γ.: Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την ανάγκη να συμμαζευτεί ο ”χρηματοοικονομικός σχεδιασμός” του ομίλου, γεγονός που ίσως σημαίνει ότι ένα τραπεζικό στέλεχος (προφανώς με εμπειρία σε τέτοια θέματα) θα ήταν απαραίτητο για να αλλάξει την εικόνα προς το καλύτερο.

Υ.Γ.2: Με την προσφορά για το μερίδιο της Telenor στην CosmΟΤΕ, τι γίνεται αλήθεια;

Υ.Γ.3: Σε περίπτωση που όντως υπάρξουν αλλαγές σε αυτή τη φάση, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σημάνουν αύξηση των βαθμών… ψύξεως για εκείνους που έχουν ήδη περάσει από την ”κουζίνα” στο… ”ψυγείο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v