Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 24 2003

Το… παρ’ ολίγον deal της χθεσινής ημέρας

Από χθες το πρωί έκανε τον γύρο της αγοράς η ”φήμη” ότι επίκειται ένα σημαντικό deal που είχε σχέση με ”ξένους”, ένα deal που -όπως διαπίστωσαν στη συνέχεια πηγές του ”Χαμαιλέοντα”- αφορούσε σε γνωστή εισηγμένη με υψηλή κερδοφορία, ξενική ονομασία και σημαντικότατο ποσοστό αλλοδαπών μετόχων.

Οι πληροφορίες (και του ”Χαμαιλέοντα”) έλεγαν ότι το deal επρόκειτο να γνωστοποιηθεί μετά το πέρας της συνεδρίασης. Ωστόσο, η πραγματικότητα τις διέψευσε. Ουδεμία ανακοίνωση υπήρξε.

Τι συνέβη λοιπόν; Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η υπόθεση αφορούσε στο ενδεχόμενο διάθεσης σημαντικού πακέτου μετοχών σε θεσμικούς επενδυτές (σε μεγάλο βαθμό ξένους), εκ μέρους της εταιρίας που κατέχει καταστατική πλειοψηφία στην εισηγμένη, ώστε να αυξηθεί και το έρημο το free float που, ως γνωστόν, όταν είναι μικρό διόλου δεν έλκει τους μεγάλους διεθνείς θεσμικούς.

Εν τούτοις, τα αλλοδαπά συμφέροντα που έχουν και τον πρώτο λόγο στην εισηγμένη κατέληξαν ότι δεν θεωρούν σκόπιμο να πουλήσουν κοντά στην τρέχουσα τιμή, κατά πάσα πιθανότητα διαφωνώντας με τους Έλληνες συνεταίρους τους.

Άλλωστε, τα αλλοδαπά φυσικά πρόσωπα στα οποία καταλήγει το ”νήμα” των συμμετοχών είναι, ως οικογένεια, αυτό που λένε οι Αμερικάνοι… ”filthy rich” και έχουν από πάσης απόψεως την πολυτέλεια να είναι… ”Εβραίοι” όσον αφορά στη διαχείριση της περιουσίας τους.

Κι έτσι η υπόθεση, η οποία προφανέστατα είχε προχωρήσει αρκετά, έληξε άδοξα. Προς ώρας, λέμε, διότι έχουμε την εντύπωση ότι στη συγκεκριμένη εταιρία είτε με τον ένα είτε με τον… άλλο τρόπο κάποιο placement θα γίνει αρκετά σύντομα.

Κι ας έχουν υπάρξει ως τώρα ΔΥΟ ανατροπές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v