Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 16 2004

Η ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ και οι… αλογόμυγες

Πραγματικό… ”διαμάντι” η χθεσινή απάντηση της ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ στις ερωτήσεις που της υπέβαλε το Χ.Α.

Η καλή εταιρία σπεύδει να ενημερώσει τις αρχές ότι το κλείσιμο των καταστημάτων της στη Β. Ελλάδα είναι… ”βραχυχρόνια ενέργεια” και άρα δεν σχετίζεται με την ανάπτυξη των εργασιών που είχε προαναγγείλει στην ίδια περιοχή!

Διότι, όπως αναφέρει, ”η επίτευξη και διατήρηση μεριδίου της αγοράς που θα εξασφαλίζει ηγετική θέση στην ευρύτερη περιοχή Βορείου και Κεντρικής Ελλάδος”, περί της οποίας είχε κάνει λόγο δικαιολογώντας τη συνεργασία της με την EXPERT, αλλά και την πώληση της ”ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ Νοτίου Ελλάδας”, είναι… μακροχρόνιος στόχος!

Βραχυχρόνια δηλαδή μπορεί για λόγους... τακτικής να τα κλείσουν κι όλα τα καταστήματα. Τι μας νοιάζει, αφού μακροχρόνια με τη… στρατηγική τους, θα την πάρουν την… ηγετική θέση στην αγορά;

Μάλλον για κάτι τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται λαϊκά η φράση ”μας γέμισαν… αλογόμυγες”.

Εξίσου… ”ωραίο”, όμως, είναι ότι η εταιρία δεν θεώρησε σκόπιμο ούτε καν να δώσει μια εικόνα για τα εκτιμώμενα αποτελέσματα του 2003, όπως της ζητήθηκε από τις αρχές, παρότι έχουμε Γενάρη.

Με ποια δικαιολογία;

Διότι ”λόγω του μεγάλου όγκου εργασιών των οικονομικών υπηρεσιών κατά το τέλος της χρήσης (sic) και λόγω των εργασιών για τη διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων” (ακόμη πιο… sic) δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι εγγραφές του 2003”. Οπότε επιφυλάσσονται να ενημερώσουν τους επενδυτές με την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Σαν να λέμε, θα τους τα φυλάξουν για… έκπληξη.

Πρόκειται λοιπόν, όπως μας τα λένε οι ίδιοι, για τόσο σοβαρή εταιρία που δεν μπορεί να έχει ΕΚΤΙΜΗΣΗ αποτελεσμάτων, όσον αφορά στη χρήση που έχει κλείσει εδώ και 15 ημέρες!

Δηλαδή στο 9μηνο θα πρέπει να ρίχνουν τα… χαρτιά για να κάνουν εκτίμηση 12μήνου και στο 6μηνο να φωνάζουν… αστρολόγους.

Για να σοβαρευτούμε πάντως πρέπει να σημειώσουμε ότι η μετοχή της εταιρίας βρισκόταν χθες στα €1,4, με χαμηλό 52 εβδομάδων τα €1,15 και υψηλό τα €3,62.

Άντε και εις… ανώτερα, κύριοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v