Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 16 2004

Επενδύσεις... ”μάλαμα”!!!

Σε μετοχές εισηγμένης εταιρίας, που είναι υπό μία έννοια ”συγγενής” της, επένδυσε μια άλλη εισηγμένη (από τις πάλαι ποτέ αγαπημένες των αλογομούρηδων) το μεγαλύτερο μέρος από το ”περίσσευμα” χρημάτων που προέκυψε από μια σχετικά πρόσφατη αύξηση κεφαλαίων.

Διότι, όπως η ίδια αναφέρει, δεν της έφτανε η απόδοση των repos, ως μικρότερη από το επίπεδο του επιτοκίου των δανειακών χορηγήσεων που λαμβάνει.

Κι έτσι αγόρασε –για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη βραχυχρόνια απόδοση- 357.490 τεμάχια της άλλης εταιρίας έναντι €4,32 το ένα.

Κάθε μία από αυτές τις μετοχές είχε χθες τιμή κλεισίματος €3,16. Που σημαίνει βέβαια ότι η εταιρία χάνει σε σχετικά μικρό διάστημα κάτι παραπάνω από… 360.000 ευρώ ή περίπου 20% από το επενδεδυμένο κεφάλαιό της.

Επιπροσθέτως, η εταιρία επένδυσε τα υπόλοιπα… ”περισσευούμενα” σε ίδιες μετοχές, περίπου 42.000 τεμάχια, στην τιμή των €2,65, οι οποίες χθες άξιζαν μόλις €1,51 η μία.

Γράψτε άλλα 50.000 ευρώ χασούρα, με το χρηματιστήριο να κάνει ράλι!

Σημειωτέον ότι η μία μετοχή κατέγραψε χθες πτώση κατά περίπου 5,5% και η άλλη κατά περισσότερο από 9%, αμφότερες με ιδιαίτερα αυξημένο τζίρο.

Είναι τόσο ”κατσικοπόδαροι” ή κάτι άλλο τρέχει;

Υ.Γ.: Ονόματα δεν γράφω διότι μπορεί να… ζηλέψετε αυτές τις επενδυτικές επιδόσεις και να τους κυνηγάτε για… συμβουλές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v