Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 6 2009

Σφηνάκια για ΟΠΑΠ-ΙΝΛΟΤ, CENTRIC, ΑΡΑΙΓ

Σφηνάκια για ΟΠΑΠ-ΙΝΛΟΤ, CENTRIC, ΑΡΑΙΓ
ΑΡΑΙΓ: Καθόλου δεν... χάρηκε χθες η μετοχή από την είδηση για την πρωτοβουλία της MIG ως προς τη διάσωση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Είχε προηγηθεί βέβαια άνοδος κάποιων ημερών (βοηθούσης και θετικής έκθεσης της Citi), ωστόσο η χθεσινή πτώση κατά περίπου 5,5% προφανώς δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι ένας όμιλος που έχει την κεφαλαιακή ισχύ, το μέγεθος, τις συνέργιες κι ό,τι άλλο χρειάζεται  (έως και μια μικρή εξειδικευμένη αεροπορική εταιρία) ενδιαφέρεται σοβαρά να κάνει το turn around του εθνικού μας αερομεταφορέα. 

ΟΠΑΠ- INTRALOT: Η Capital «σαρώνει» την προσφορά που βγήκε στον τίτλο του ΟΠΑΠ, ενώ στην Intralot η Deutsche Bank «ματσάρει» την προσφορά της Fidelity που φέρεται ως πωλητής, με αγοραστές μεταξύ των οποίων και γνωστοί για τις τακτικές... ιππικού Έλληνες ιδιώτες.

Σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας ξεκινά η συζήτηση η οποία θα κρίνει ουσιαστικά για πρώτη φορά δικαστικά το μονοπώλιο του Οργανισμού. Μπορεί να πάρει χρόνια. Μπορεί όμως και μήνες, όπως για παράδειγμα ο Βοτανικός και το Mall της Βωβός.

Το σίγουρο είναι ότι το μεγάλο νταβαντούρι για τον κλάδο έχει ξεκινήσει και η κινητικότητα είναι τεράστια. Μονοπώλια διακυβεύονται, εταιρίες μπορεί να αλλάξουν χέρια και μετοχικές συνθέσεις να αλλάξουν.

Όλα δείχνουν ανοιχτά. Το σενάριο πάντως για ΟΠΑΠ-ΙΝΛΟΤ που κυκλοφορεί επίμονα στην αγορά ΔΕΝ επιβεβαιώνεται από εκείνους που... μετράνε. Τουναντίον.

CENTRIC: Το ιππικό σίγουρα «κάλπασε» χθες στην τρίτη και... ξεχασμένη από τους περισσότερους εταιρία του κλάδου τυχερών παιχνιδιών του Χ.Α. Η οποία είδε τη μετοχή της να κλείνει με κέρδη 16,2% και όγκο 784 χιλ. μετοχών, πολλαπλάσιο της συνήθους συναλλακτικής της δραστηριότητας.

Αρκετοί περιμένουν και συνέχεια, παρά τα δυσμενή δεδομένα της κρίσης στην ψυχολογία (και στην τσέπη) της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v