Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 9 2009

Ελληνική "bad bank", ΙΝΛΟΤ και… σκανδαλάκι

Ελληνική bad bank, ΙΝΛΟΤ και… σκανδαλάκι
"Bad bank": Κάποιοι Έλληνες τραπεζικοί παράγοντες φέρνουν σταδιακά στο προσκήνιο τη δημιουργία ενός σχήματος που θα αναλάβει το "τοξικό χαρτοφυλάκιο" των ελληνικών τραπεζών στην περίπτωση -λένε- που αυξηθούν οι επισφάλειες.

Κατά την άποψή μας η διαρροή τέτοιου είδους προτάσεων κάθε άλλο παρά καλό κάνει στο σημερινό περιβάλλον, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών, μικρών τε και μεγάλων.

Γιατί δεν μπορεί από τη μία να λέμε ότι οι τράπεζές μας είναι ισχυρές, ότι το σχέδιο στήριξης των τραπεζών έγινε αποκλειστικώς για το καλό της οικονομίας, πως οι τράπεζες θα στηρίξουν τους μικρομεσαίους κ.λπ. κι από την άλλη να μιλάμε για "bad banks" που θα αναλάβουν τα "κακά (επιχειρηματικά!) δάνεια", στην πλάτη των φορολογουμένων.

 
ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΙ;
Άρωμα απο την υπόθεση Siemens μαθαίνουμε ότι αναδύεται σε ανοιχτό διαγωνισμό ινστιτούτου που εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας, δηλαδή από τον φίλτατό μας υπουργό κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Οι κακές γλώσσες οργιάζουν ήδη για το τι γίνεται με το συγκεκριμένο πληροφοριακό έργο που σκοπό έχει να διευκολύνει τις δραστηριότητες "κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης" του ινστιτούτου κι έχουν αρχίσει να ακούγονται κι… επικίνδυνα ονόματα!

Που αν επιβεβαιωθούν θα δημιουργήσουν... real trouble σε όλους τους εμπλεκομένους!

Το θέμα που κυοφορείται είναι αρκούντως... γαργαλιστικό, οπότε θα το ψάξουμε περισσότερο και θα επανέλθουμε... δριμύτεροι.

Υ.Γ.: Μετά την πολιτική γκάφα των δηλώσεων του σαββατοκύριακου (για το αν έχει η κυβέρνηση σχέδιο για την κρίση) ελπίζουμε ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα γίνει πιο προσεκτικός στις κινήσεις του. Γιατί τη μία γκάφα πίσω από την άλλη (και μάλιστα διαφορετικής... κατηγορίας) ούτε διπλωμάτης δεν μπορεί να την ξεπεράσει.


ΙΝΛΟΤ: Πολύς ο θόρυβος εσχάτως γύρω από την εταιρία και τη μετοχική της σύνθεση, με τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν για την ταυτότητα του αγοραστή των πακέτων. Λέγεται ότι σήμερα θα γίνουν και κάποιες ανακοινώσεις περί αυτού.

Δεν θα παραξενευτείτε, φανταζόμαστε, αν σας πούμε ότι εμείς για όλη αυτή τη φημολογία των ημερών περι ΙΝΛΟΤ (σε σχέση και με την απελευθέρωση του τζόγου) κρατάμε… μικρό καλάθι!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v