Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 10 2009

Παλιές καραβάνες, Jumbo, BIOXK και Θριάσιο

Παλιές καραβάνες, Jumbo, BIOXK και Θριάσιο
Κουίζ: Επιχειρηματίας από τις... παλιές καραβάνες της αγοράς (που όμως δοκιμάζεται τον τελευταίο καιρό), αφού τακτοποίησε τα CFDs του εξασφαλίζοντας την αναγκαία αναχρηματοδότηση, βγήκε γύρα στις χρηματιστηριακές να δώσει χαρτιά.

Μέχρι και πολύ παλιούς του... φίλους θυμήθηκε. Από αυτούς που τις χρηματιστηριακές τις διατηρούν σχεδόν από χόμπι. Ο γύρος όμως δεν φαίνεται να απέδωσε και ιδιαίτερα πράγματα.

Τον τελευταίο πάντως καιρό στον τίτλο βγαίνουν αγορές από μεσαία ΑΧΕ με επωνυμία γεμάτη… δύναμη. Να βρήκε τελικά την άκρη η παλιά καραβάνα κι έχοντας αναχρηματοδοτήσει στα χαμηλά τα CFDs να αφήνει και χαρτιά με κέρδος;

Ίδωμεν

JUMBO: Τέλειωσε την περασμένη Παρασκευή ο επί σχεδόν μία εβδομάδα μεθοδικός αγοραστής που υπήρχε στη μετοχή. Εν τω μεταξύ, η τιμή της ξαναβρέθηκε από το χαμηλό του εύρους διακύμανσης στο υψηλό του, αποτελώντας έναν από τους ελάχιστους τίτλους του Χ.Α. που έδωσαν τέτοια διαδρομή.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μαζική κίνηση χθες για τα χαρτιά του ομίλου, χωρίς προφανή λόγο. Διεθνώς μόνο η ζήτηση για soft commodities έχει ανακάμψει συμβάλλοντας και στην άνοδο των τιμών των ναύλων στα φορτηγά. Στα βασικά μέταλλα, αντίθετα, τα αποθέματα έχουν φτάσει σε επίπεδο-ρεκόρ και οι ελπίδες έγκεινται τώρα σε φημολογούμενη κατάργηση δασμών και φόρων στις πρώτες ύλες από την Κίνα.

Προς το παρόν, πάντως, "κίτρινος πυρετός" εκδηλώθηκε μόνο στο Χ.Α. και στα χαρτιά του ομίλου.

ΚAΤΑΣΚΕΥΕΣ: Μπορεί η κοινοπραξία της αμερικανικής Prologis με την κατασκευαστική J&P Άβαξ να παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση του έργου κατασκευής - διαχείρισης του εμπορευματικού κέντρου του ΟΣΕ στο Θριάσιο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η κυπριακών συμφερόντων τεχνική εταιρία προτίθεται να μείνει εκτός του project.

Το έργο, αν δεν υπάρξει εμπλοκή, θα καταλήξει σίγουρα στη μοναδική κοινοπραξία (Άκτωρ - Συγγελίδης - Θεοχαράκης - Goldair Cargo) που έχει πλέον απομείνει στο παιχνίδι και δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να αποκτήσει νέα μέλη...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v