Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 9 2004

Πάνω από 50 εισηγμένες δεν έχουν ούτε.. ιστοσελίδα

Λέγαμε πρόσφατα ότι περίπου 50 εισηγμένες, σε σύνολο 360, διαθέτουν οργανωμένο Τμήμα Επενδυτικών Σχέσεων, κάνοντας μια πρώτη προσέγγιση στις λιγότερο γνωστές πτυχές ορισμένων θεμάτων, που επι της ουσίας άπτονται και της εταιρικής διακυβέρνησης.

Και ξεχάσαμε το… απλούστερο.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα ο Σύλλογος Επενδυτών και Διαδικτύου, (στα πλαίσια της προσπάθειας του να προωθήσει και στη χώρα μας τον Μετοχικό Ακτιβισμό), πάνω από 50 εταιρίες, εισηγμένες στο χρηματιστήριο, εξακολουθούν εν έτη 2004 να μην έχουν καν μία προσχηματική έστω... ιστοσελίδα στο Internet.

Δεν λείπουν μάλιστα και οι ”μπαγαπόντες” που έχουν εδώ και πολύ καιρό ιστοσελίδες ”υπο κατασκευή”, λές και χτίζουν το... ”Γεφύρι της Άρτας”.

Αρκετές ακόμη, έχουν μεν ένα υποτυπώδες site, δεν έχουν όμως δημοσιεύσει έστω μια διεύθυνση e-mail, για αλληλογραφία ”με κάθε ενδιαφερόμενο”. Μιλάμε βεβαίως για μια διεύθυνση στην οποία να δίδονται έγκαιρα οι πληροφορίες που ζητούνται.

Η έλλειψη ιστοσελίδας ακόμη και σήμερα που έχουν site χιλιάδες μικρομεσαίες μη-εισηγμένες εταιρίες, αποτελεί καταφανές παράδειγμα πλήρους αδιαφορίας έναντι της ανάγκης ενημέρωσης των μετόχων ειδικώς, αλλά και των επενδυτών γενικότερα.

Θα επανέλθουμε όμως άμεσα, με πολύ περισσότερα στοιχεία επί του θέματος.

ΥΓ: Προς τιμήν του ο ΣΕΙΣΕΤ έσπευσε να ενημερώσει μέσω της ιστοσελίδας του τις εισηγμένες-μέλη, αναρτώντας τη σχετική έρευνα του ΣΕΔ και καλώντας τις εισηγμένες να προσέξουν αυτο το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v