Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 25 2009

Σφηνάκια για Otronics, νόμους της Χούντας και EFG

Σφηνάκια για Otronics, νόμους της Χούντας και EFG
OTRONICS: Μειώνεται η εξάρτηση των πωλήσεων της εισηγμένης στην ΕΝ.Α. από την On Telecoms. Το 2007 οι εργασίες που διενήργησε η Otronics για λογαριασμό της On αντιστοιχούσαν στο... 60% των συνολικών της πωλήσεων!

Στο α΄ εξάμηνο του 2008 το αντίστοιχο ποσοστό επί του συνολικού κύκλου εργασιών της Otronics είχε υποχωρήσει στο 41% και στο τέλος του 2008 εκτιμάται ότι έχει διαμορφωθεί στο 30%. Η On παραμένει, βέβαια, ο μεγαλύτερος πελάτης της Otronics, αλλά πρόκειται πλέον για έργα συντήρησης ή μικρών επεκτάσεων δικτύου.

ΜΠΛΟΚΟ (σε φορολογικό παράθυρο): Μπλόκο σε μια «ξεχασμένη» διάταξη νόμου της Χούντας, η οποία παρείχε στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να εκπίπτει η ζημία από τις ίδιες μετοχές που προκύπτουν όταν θυγατρική απορροφά τη μητρική της εταιρία, βάζει το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα».

Η διάταξη παρέμενε για χρόνια αχρησιμοποίητη ώσπου πρόσφατα θυγατρική εισηγμένης εταιρίας τροφίμων απορρόφησε την επίσης εισηγμένη μητρική της.

Το νομοσχέδιο-«σκούπα» κλείνει το συγκεκριμένο «παράθυρο» και πλέον η ζημία από τις ίδιες μετοχές από τέτοιου είδους απορροφήσεις δεν θα εκπίπτει.

OLAYAN - EFG Eurobank: Τα πετρελαιοδολάρια μαζί με τα εγχώρια κεφάλαια παραμένουν από τους ελάχιστους σημαίνοντες αγοραστές στο ελληνικό χρηματιστήριο. Περί τα 3 εκατομμύρια μετοχές της EFG Eurobank αγόρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, προ 20ημέρου το Olayan Group ενισχύοντας τη θέση του στη μετοχή. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγορών του ξέσπασε ο νέος γύρος πίεσης στις τραπεζικές μετοχές εξαιτίας των ανησυχιών για την Αν. Ευρώπη.

Αυτό που λέμε κακό timing…

Αν και το Olayan φημίζεται για τον μακροπρόθεσμο ορίζοντα των τοποθετήσεών του, οπότε μικρή σημασία έχει η περαιτέρω υποχώρηση στην τιμή της μετοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v