Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 24 2009

ΥΠΕΧΩΔΕ: Οργασμός... δημοπρατήσεων!

ΥΠΕΧΩΔΕ: Οργασμός... δημοπρατήσεων!
Ένα μεγάλο έργο την εβδομάδα "δημοπρατεί" το τελευταίο διάστημα το ΥΠΕΧΩΔΕ, αφού ο υπουργός κ. Γιώργος Σουφλιάς επιδιώκει στη δύσκολη αυτή συγκυρία να δώσει την εντύπωση ενίσχυσης της κατασκευαστικής δραστηριότητας, τομέας που χαρακτηρίζεται "ατμομηχανή" της ελληνικής οικονομίας.

Έτσι, μετά την επαναδημοπράτηση του έργου επέκτασης του μετρό από το Χαϊδάρι στον Πειραιά και την προώθηση της γραμμής U που θα συνδέσει το Γαλάτσι με το Μαρούσι μέσω του κέντρου της Αθήνας, μετά τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού και το έργο του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο - Αμβρακία, σήμερα ο κ. Σουφλιάς θα ανακοινώσει την έναρξη των διαδικασιών για την ανάθεση του έργου παραχώρησης του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης, σύμβαση ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται πως από την αρχή του έτους το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει ανακοινώσει την υλοποίηση διαγωνισμών για έργα των οποίων η συνολική αξία αγγίζει τα 6 δισ. ευρώ, έχοντας ως στόχο να δημιουργήσει αισιοδοξία στον κλάδο των κατασκευών, που μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας διέρχεται την πλέον δύσκολη περίοδο της ιστορίας του.

Βέβαια, μέχρι να συμβολαιοποιηθούν τα εν λόγω έργα θα περάσουν χρόνια, αλλά εκείνο που μετρά στην παρούσα φάση είναι οι εντυπώσεις...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v