Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 23 2009

Σύμβουλοι διαχείρισης ταμείων με..."μπάρμπα"!

Σύμβουλοι διαχείρισης ταμείων με...μπάρμπα!
Τι τα θέλετε, όταν η διαπλοκή και η κομπίνα είναι στο αίμα ορισμένων, τότε δύσκολα μπορεί να αλλάξει αυτή η χώρα προς το καλύτερο!

Μετά λοιπόν το γνωστό σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, ο νέος νόμος προβλέπει την πρόσληψη επαγγελματία συμβούλου διαχείρισης προκειμένου να διασφαλιστεί μια αποδοτική διαχείριση των περιουσιών των ταμείων. Και σωστά πράττει.

Εν όψει όμως των προσλήψεων συμβούλων, έχουν ξεχυθεί ως νόμιμοι φορείς που θα μπορούσαν να αναλάβουν τη διαχείριση των ταμείων διάφοροι... περίεργοι τύποι.

Οι τελευταίοι -λόγω των προνομιακών σχέσεων που υποστηρίζουν ότι έχουν πότε με την υπουργό Απασχόλησης κ. Φάνη Πετραλιά και πότε με τις διοικήσεις των ταμείων- δηλώνουν πρόθυμοι να μεσολαβήσουν (με το αζημίωτο, βεβαίως βεβαίως) για να δοθεί η δουλειά-πακέτο στον συγκεκριμένο διαχειριστή χαρτοφυλακίου.

Κι ασφαλώς, κάποιοι θα μπουν στον πειρασμό να αποκτήσουν... "μπάρμπα στην Κορώνη".

Βέβαια, στις περισσότερες περιπτώσεις η υπόθεση κάνει μπαμ ότι πρόκειται περί κάποιων "αλεξιπτωτιστών" που απλώς ζητούν (μαύρο) χρήμα και μετά μάλλον… "μην τον είδατε τον Παναγή", που θα έλεγε και ο Θανάσης Βέγγος.

Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις όπου ενδεχομένως πίσω από τον καπνό να υπάρχει και φωτιά!

Έτσι λένε οι πληροφορίες μας. Κάποιοι, παρά την υπόθεση των δομημένων, δεν θέλουν να αλλάξουν περπατησιά...

Συνιστούμε λοιπόν προσοχή τόσο στην κ. Πετραλιά όσο και στις διοικήσεις των ταμείων, γιατί "δεν είναι ώρα για τέτοια", που λέει και το άσμα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v