Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 4 2009

Πειραιώς: Με ένα πόδι… εκτός ΑΕΕΑΠ

Πειραιώς: Με ένα πόδι… εκτός ΑΕΕΑΠ
Η αλλαγή του ονόματος της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ σε Trastor ΑΕΕΑΠ μας θύμισε συνειρμικά την περίπτωση της πάλαι ποτέ Πειραιώς Real Estate που είχε συνδυάσει την αλλαγή του ονόματός της (SCIENS) με άλλες... μεταβολές.

Ανεξάρτητα πάντως από τους όποιους δικούς μας συνειρμούς, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η αλλαγή του ονόματος έγινε για να μη φανεί μελλοντικά ότι «η Πειραιώς (Τράπεζα)… πουλάει Πειραιώς (ΑΕΕΑΠ)».

Στην αγορά λοιπόν εκτιμούν ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από τότε που η Pasal και η Τράπεζα Πειραιώς συμφώνησαν να συνεργαστούν και ότι σήμερα η συγκεκριμένη ΑΕΕΑΠ διαθέτει δύο μετόχους με διαφορετικές στρατηγικές και προτεραιότητες.

Από τη μια πλευρά, στην Pasal επιθυμούν την ανάπτυξη της ΑΕΕΑΠ μέσα από την εκμετάλλευση ευκαιριών που θα προκύψουν τώρα που πέφτουν οι τιμές. Και η χρηματοδότηση αυτής της ανάπτυξης θα μπορούσε να προέλθει είτε μέσω δανεισμού (από την Πειραιώς;), είτε μέσω αύξησης κεφαλαίου με συμμετοχή τρίτων (το ταμείο των 20 εκατ. δεν επαρκεί για πολλά πράγματα).

Από την άλλη πλευρά, όμως, η Τράπεζα Πειραιώς δεν δείχνει και τόσο «ζεστή» προς αυτή την κατεύθυνση…

Κατά την τακτική γενική συνέλευση της προηγούμενης εβδομάδας, μάλιστα, ο πρόεδρος της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ και εκπρόσωπος της τράπεζας, κ. Θ. Πανταλάκης, όχι μόνο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πώλησης της συμμετοχής στην εταιρία, αλλά και όταν του τέθηκε ερώτημα για το θέμα της ανάπτυξης απάντησε ότι «θα χρειαζόταν μεγάλη αύξηση κεφαλαίου, κάτι όμως που δεν μπορεί να γίνει κάτω από τις παρούσες συνθήκες»…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v