Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 9 2009

ΟΠΑΠ: Γιατί χαμογελάει ο... Χατζηεμμανουήλ;

ΟΠΑΠ: Γιατί χαμογελάει ο... Χατζηεμμανουήλ;
Είναι γεγονός ότι ο ανέλεγκτος στοιχηματισμός στο Διαδίκτυο θυμίζει το λαϊκό απόφθεγμα "μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώσετε", μια που ο καθείς με ένα μέτριο λογισμικό πρόγραμμα και έδρα εκεί όπου οι νόμοι για τέτοια πράγματα είναι χαλαροί μπορεί να βγάλει εκατομμύρια ευρώ γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τα φορολογικά καθεστώτα εκεί που είναι οι πελάτες και τα έσοδα.

Ο διαδικτυακός τζόγος εκτιμάται σε μερικά δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως και τα οποία σε μεγάλο βαθμό είναι εντελώς αφορολόγητα. Και τι σημαίνει λοιπόν που ο ΟΠΑΠ έχει το μονοπώλιο αυτού του τζόγου στην Ελλάδα;

So what? (που λένε -φωναχτά- οι φίλοι μας οι Εγγλέζοι). Το Ιnternet δεν έχει σύνορα και 25.000 περίπου εταιρίες στο κόσμο το εκμεταλλεύονται πλουσιοπάροχα.

Η μόνιμη επωδός στην Ελλάδα είναι ότι κακώς ο ΟΠΑΠ έχει το μονοπώλιο και όπου να 'ναι η Ευρώπη θα το τινάξει στον αέρα για να έρθουν οι ξένοι να μας δώσουν... τα φώτα τους. Και δώστου οι πιέσεις στη διοίκηση του ΟΠΑΠ να πάρει μέτρα.

Από την Παρασκευή όμως ο CEO του ΟΠΑΠ κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ φοράει ένα χαμόγελο από το ένα αφτί ως το άλλο. Η εξήγηση είναι απλή: Την ίδια μέρα, σε συνέντευξη στη Γαλλία του υπουργού Προϋπολογισμού (το euro2day αναμετέδωσε στα ελληνικά τη «σούμα» της συνέντευξης στις 6/3/2009), αποκαλύφτηκαν οι θέσεις των Γάλλων (είναι στην ίδια με μας μοίρα η χώρα αυτή) που μας βολεύουν αφάνταστα!

Δηλαδή:

Οι Γάλλοι δίνουν πενταετείς άδειες στις ιντερνετικές εταιρίες στοιχηματισμού για αθλητικούς αγώνες και πόκερ (δεν χρειάζεται να είναι Γάλλοι), ορίζουν flat φόρο 7,5% επί των εσόδων τους (χαρά οι υπουργοί Οικονομικών!) και θα είναι ευθύνη των αδειοδοτούμενων η απομάκρυνση των ανηλίκων από τον τζόγο.

Με την απελευθέρωση της ιντερνετικής αγοράς στοιχηματισμού (στη Γαλλία) το κράτος φαίνεται να διατηρεί το μονοπώλιό του σε λοταρίες και κουλοχέρηδες.

Δικαίως λοιπόν ο κ. Χατζηεμμανουήλ φοράει χαμόγελο γιατί ο μποναμάς που του ήρθε από Γαλλία μπορεί να λύσει πολλά «υπαρξιακά» προβλήματα και είναι εύκολα μεταδοτικό (το χαμόγελο) σε άλλους, π.χ. στον Γιάννη Παπαθανασίου που κι αυτός θα ονειρεύεται αυτά τα έσοδα σαν... μάννα εξ ουρανού...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v