Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 9 2009

Η Intralot, τα σενάρια και το... σφυρί

Η Intralot, τα σενάρια και το... σφυρί
Κατά καιρούς βγαίνουν «ρεπορτάζ» ότι δήθεν η Intralot είναι σε συζητήσεις με τον ΟΠΑΠ για να... συγχωνευτούν!

Παρόμοιες σκέψεις (προφανώς είχαν την ίδια πηγή, τι να πούμε!) είχαν δει τα φώτα της δημοσιότητας για συγχώνευση Intracom και ΟΤΕ επί εποχής της τελευταίας τετραετίας Σημίτη. Ο οποίος -προς τιμήν του- φέρεται να είχε κατακεραυνώσει τότε τους μεταφορείς αυτών των προτάσεων σχεδόν μονολεκτικά: «Δεν είστε σοβαροί»!

Με την τιμή της Intracom να σέρνεται σήμερα στα 55 (σεντς, όχι ευρώ), αν είχε συμβεί τότε η συγχώνευση κατά πάσα πιθανότητα θα είχαμε, το λιγότερο, πολιτική κρίση.

Με τις προοπτικές λοιπόν της Intralot να βαίνουν μέρα με τη μέρα μειούμενες (βλέπε ανάλυση της Deutsche Bank της Παρασκευής όπου η τιμή-στόχος είναι τα... 2,5 ευρώ και η προτροπή «ΠΟΥΛΑ»), δύσκολα θα υπάρχουν αληθοφανείς θιασώτες τέτοιων σεναρίων.

Ακόμα και η Deutsche Bank αναφέρει στην ανάλυσή της ότι ενδεχόμενο συγχώνευσης με τον ΟΠΑΠ δεν υπάρχει και το θέμα είναι πολιτικό.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, το ταμπλό δείχνει εδώ και καιρό ότι κάτι συμβαίνει, με την τιμή να κινείται ανοδικά - και κάποιους επίμονους αγοραστές να κάνουν παιχνίδι.

Αυτά που ακούμε εμείς (ακροθιγώς και με κομψό τρόπο γράφτηκαν το Σάββατο και στην «Ελευθεροτυπία») είναι ότι ο πρόεδρος (...ένας είναι ο πρόεδρος) έχει βγάλει το μαγαζί στο σφυρί επιδιώκοντας καλύτερη τιμή απ’ αυτήν του ταμπλό (για το ποσοστό του).
Όλα τ’ άλλα, όπως π.χ. η επανάληψη σεναρίων για πιθανές συγχωνεύσεις της Intralot «αλά Intracom») είναι εκ του περισσού και μάλλον από αφελείς προς αφελείς (και η παρούσα τιμή της Intracom στο ταμπλό παραμένει ένας -απειλητικός- μπούσουλας)...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v