Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 5 2009

Επενδυτής... αίνιγμα στην Hellas On Line

Επενδυτής... αίνιγμα στην Hellas On Line
Από deal φαίνεται τελικά να συνοδεύεται η αύξηση κεφαλαίου της Hellas On Line, επιβεβαιώνοντας παλαιότερο σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr.

Η προχθεσινή πώληση του 80% περίπου των δικαιωμάτων καθιστά σαφές ότι:

Πρώτον, πωλητής ήταν ο μητρικός όμιλος (Intracom), καθώς ουδείς άλλος κατείχε τόσο υψηλό αριθμό δικαιωμάτων.

Δεύτερον, αγοραστής ήταν ο επενδυτής-αίνιγμα, την προσέλκυση του οποίου ουδέποτε απέρριψε ως στόχο η Intracom.

Και τρίτον, η Hellas On Line, σε μια δύσκολη εποχή, φαίνεται να εξασφαλίζει την εισροή 50,7 εκατ. ευρώ, τα οποία μετατρέπουν την καθαρή της θέση από αρνητική σε θετική και, σε συνδυασμό με ένα ομολογιακό δάνειο ύψους 144,5 εκατ. που είχε συναφθεί προ μηνών (μετατροπή βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων σε μακροπρόθεσμες), προσφέρουν βαθιές ανάσες ρευστότητας.

Βέβαια, στη σύμβαση του ομολογιακού δανείου, η Hellas On Line είχε δεσμευτεί από τον προηγούμενο Οκτώβριο ότι θα έπρεπε να έχει ολοκληρώσει μέχρι την 31η/12/2008 αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, ύψους τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ, ενώ η τρέχουσα ΑΜΚ θα ανέλθει το πολύ στα 50,7 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δύο πράγματα είναι σίγουρα:

Πρώτον, ότι η Hellas On Line βρίσκεται σήμερα σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με κάποιες ημέρες, ή με κάποιους μήνες πριν.

Και δεύτερον, ότι ο πήχης στην αγορά των εναλλακτικών τηλεπικοινωνιακών παρόχων ψηλώνει κι άλλο.

Υ.Γ.: Κάποιοι ψιθυρίζουν ήδη... ονόματα στηριζόμενοι είτε σε παλαιότερες στενές σχέσεις της ίδιας της HOL, είτε σε σχέσεις του ίδιου του κ. Κόκκαλη,  είτε με βάση τους ενδιαφερομένους πρόσφατα για άλλες εταιρίες του κλάδου.

Ας περιμένουμε όμως λίγο...
    

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v