Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 27 2004

Οι ατυχείς και αμήχανες απόψεις Αντωνακόπουλου

Οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΟΤΕ, κ. Αντωνακόπουλου, στο Reuters κατόπιν της ανωτέρω εξέλιξης, φανέρωσαν απλά και μόνο ένα πράγμα. Την αμηχανία της διοίκησης του ΟΤΕ για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Διότι το να λες ότι δεν εγκαταλείπεις τα σχέδια για αύξηση του ποσοστού στην COSMOTE, αφού προηγουμένως σου έχει ”φύγει” το… 18% (της Telenor) κι ότι θα τα πραγματοποιήσεις σε άλλη στιγμή και σε άλλη τιμή, σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι θεωρείς τη μετοχή ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΗ κι ότι εσύ, ο ΟΤΕ, που κατέχεις το 60% θα περιμένεις πώς και πώς να… πέσει!!!

Όπως λένε και στην πολιτική, υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται, κι άλλα που γίνονται αλλά ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.

Πέραν τούτου όμως είναι απολύτως σίγουρο τώρα ότι τα σχέδια του ΟΤΕ όσον αφορά είτε στην αύξηση του ποσοστού του στην COSMOTE στο 100% είτε και στην πλήρη ενσωμάτωσή της δυσκολεύουν καθώς ανεβαίνει ο πήχης του κόστους.

Διότι οι μεγάλοι ξένοι θεσμικοί με κανέναν τρόπο δεν θα δεχτούν να εκχωρήσουν τα ποσοστά τους με σημαντικό premium, καθόσον η εταιρία θα διατηρεί ισχυρές προοπτικές, δηλαδή για όλο το διάστημα κατά το οποίο θα έχει ”αξία” για τους μετόχους του ΟΤΕ η πλήρης απόκτηση της θυγατρικής του.

Έχει λοιπόν ιδιαίτερη σημασία ότι το 9% της εταιρίας πουλήθηκε μονοκόμματα στα 12,18 ευρώ.

Αυτά για να ξέρουμε και τι λέμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v