Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 19 2009

Σφηνάκια για "κανόνια" σε αυτοκίνητα και Βωβό

Σφηνάκια για κανόνια σε αυτοκίνητα και Βωβό
Κουίζ: Μίνι πανικό έχει προκαλέσει στις τράπεζες το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα σφραγίστηκαν επιταγές μεγάλης εταιρίας αντιπροσώπευσης αυτοκινήτων. Ωστόσο, η κατάσταση λίγο ανησύχησε τη διοίκηση του ομίλου, ο οποίος δηλώνει στους εργαζομένους ότι αλλάζει αντικείμενο και μεταστρέφεται σταδιακά στη διαχείριση... σκουπιδιών. Να ξεκινήσουν από τα αυτοκίνητα που αφήνουν φέσι στις… τράπεζες;

ΒΩΒΟΣ: Παρά τις αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο του Βοτανικού και τη νέα βουτιά της μετοχής, οι τράπεζες που είχαν χρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο project προσανατολίζονται στην αναχρηματοδότηση του δανεισμού και στη μετατροπή του βραχυπρόθεσμου σε μακροπρόθεσμο. Η Βωβός ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται να πουλήσει πάγια (τουριστική επένδυση στον Πόρο κ.ά.), αλλά είναι σίγουρο ότι οι τράπεζες θα ζητήσουν αυξημένο spread και αλμυρές εφάπαξ προμήθειες. Η δε πτώση της τιμής πυροδοτεί αθρόες πωλήσεις καθώς σπάνε margin calls CFDs αξίας περί τα 150 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Χρέη ειδικού συμβούλου στο Corporate παρά τον κ. Μάνο αναλαμβάνει ο κ. Π. Γουτάκης μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley για την Ελλάδα. Η πρόσληψη έρχεται έπειτα από μια περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας αποχώρησαν αρκετά στελέχη από το τμήμα Corporate. Και όπως είναι γνωστό τα (θαλασσο)δάνεια αποτελούν ένα από τα αδύνατά σημεία του τραπεζικού συστήματος στη σοβούσα κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v