Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 18 2009

ΕΤΕ: Κέρδη και... κοινωνική ευαισθησία

ΕΤΕ: Κέρδη και... κοινωνική ευαισθησία
Από χθες το απόγευμα μέχρι και για μερικές μέρες ακόμα οι αναλυτές και γενικά οι επαγγελματίες του χώρου θα ασχολούνται με τις λεπτομέρειες των αποτελεσμάτων της Εθνικής, που άλλοι τα είχαν προεξοφλήσει κι άλλοι όχι.

Κάποιοι θα κοιτάζουν με στραβό μάτι το μείον 5% από τα περυσινά μεγέθη, άλλοι για το ίδιο νούμερο θα κάνουν τον σταυρό τους που είναι μονοψήφιο και όχι διψήφιο όπως σε μερικά από τα τραπεζικά μεγαθήρια της Ευρώπης.

Άλλωστε, το πώς πάει η Εθνική μας καθορίζει και το πώς θα πάνε η οικονομία μας και οι άλλες μικρότερες τράπεζες. Πάντως, ανάσα δροσιάς αποτέλεσε η εξαιρετική κερδοφορία της Finansbank, κόντρα στις προβλέψεις που είχαν κάνει οι «Κασσάνδρες».

Αρκετοί όμως ενδεχομένως να σταθούν στην πρωτοβουλία της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας για τους ανέργους νέους ανθρώπους. Πρωτοβουλία που δείχνει την ευαισθησία της διοίκησής της στα πραγματικά προβλήματα του τόπου και τη διάθεσή της να εμπνεύσει και να δώσει ελπίδα και προοπτικές στη γενιά των ανέργων, μορφωμένων τριαντάρηδων.

Το πρόγραμμα που εξαγγέλθηκε δεν έχει σχέση με την πορεία των επιτοκίων, τις επισφάλειες και την πορεία των θυγατρικών το 2008, αλλά με το πώς ένας μεγάλος, υγιής οργανισμός ενεργοποιείται σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο για τον τόπο μας ώστε να αποτρέψει την κατηφόρα και να παραδειγματίσει, ελπίζοντας σε επανάληψη της κίνησής του απο άλλους υγιείς επιχειρηματικούς φορείς.

Ο Χαμαιλέοντας, που από αυτό εδώ το πόστο συνήθως στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της επιχειρηματικής μας ζωής, σήμερα βγάζει το καπέλο του στη Μεγάλη μας Φίλη...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v