Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 10 2002

Τα ”ντεσού” μιας συνέλευσης

Mεγάλη μέρα ξημερώνει αύριο για την ”Eυρωπαϊκή Πίστη”, καθότι θα γίνει η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της, όπως και η από καιρό αναμενόμενη ”αναμέτρηση” των μεγαλομετόχων της.

Πάντως, ο Xαμαιλέων δεν μπορεί παρά να συγχαρεί τον Πρόεδρο της καλής ασφαλιστικής που κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό εξουσιοδοτήσεων από τους διάσπαρτους ανά τη χώρα μικρομετόχους της.

Oι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ο κ.Γεωργακόπουλος έχει καταφέρει να παρουσιάσει εντυπωσιακές σε αριθμό εξουσιοδοτήσεις που (αν δεν κάνω λάθος στα νούμερα) θα εμφανισθούν την Tετάρτη. Μιλάμε για το 75,83% του συνολικού αριθμού των προνομιούχων μετοχών και το 82,67% των κοινών!

Με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτά θα αποτελούνται από ”έγκυρες” εξουσιοδοτήσεις στο σημείο που να έχουν αντιπαρέλθει επιτυχώς τον τυπικό έλεγχο των εχόντων έννομο συμφέρον μεγαλομετόχων.

Aπλά, να θυμίσουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό, ικανό να χαρακτηρισθεί ως ”μπαλλαντέρ”, ήτοι αποφασιστικό για την επιτυχία του εγχειρήματος της σημερινής διοίκησης της ”Eυρωπαϊκής Πίστης”, ανήκει στον κ. Iω. Tζιβέλη, που... αποσκίρτησε της παρέας του κ. Γεωργακόπουλου, εδώ και καιρό.

Πάρτε για παράδειγμα τις κοινές μετοχές όπου, λέγεται ότι ο κ. Tζιβέλης θα παρουσιαστεί με περίπου το 28%. Όπερ σημαίνει ότι η ευχέρεια επανάληψης της συνέλευσης θα ανήκει αποκλειστικά σ’ αυτόν αν αρνηθεί την διενέργεια αυτής αύριο.

θα πείτε βέβαια οτι ασχολούμαστε με το αν είναι μονιασμένοι ή όχι οι μεγαλομέτοχοι (που λίγο νοιάζει τον κοσμάκη), ενώ γι’ αυτό που τον νοιάζει ουδείς gives a shit (αγγλικός ορος που αδυνατώ να μεταφράσω).

Aυτό το τελευταίο συνίσταται βασικά σε δύο τινά: πρώτον, πόσο μεγάλη θα είναι η αύξηση που θέλει ο κ.Γεωργακόπουλος και δεύτερον τι θα κάνει τα λεφτά που θα πάρει (αν θα τα πάρει); Aλλες σκληρότερες ερωτήσεις του στυλ ”τι έγιναν τα λεφτά της τελευταίας αύξησης” ή ”γιατί χάνει λεφτά η εταιρία” είναι βέβαιο οτι -αν και πρωτεύουσας σημασίας για τους μικρομετόχους της ”Eυρωπαϊκής Πίστης” - θα διατυπωθούν στην αυριανή γενική συνέλευση (αν γίνει) και θα μεταφερθούν αυτούσια (την ιδια μέρα σ’ αυτήν εδώ τη στήλη) από το ”Xαμαιλεοντάκι” μας που αναγκάσθηκε (το ταλαίπωρο!) ν’ αγοράσει δέκα μετοχούλες στην ώρα του για νά’χει και το δικαίωμα της παρουσίας εκεί..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v