Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 3 2009

Rilken: Εντελώς "δωρεάν" μέσω του ταμπλό!

Rilken: Εντελώς δωρεάν μέσω του ταμπλό!
Αν σας έλεγαν ότι σας προσφέρουν εντελώς δωρεάν μια γνωστή εταιρία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των καλλυντικών, πολύ δύσκολα θα το πιστεύατε, εκτός αν είχατε θείο στην Αμερική που σας αγαπούσε και συγχωρέθηκε!

Αν δούμε την περίπτωση της Rilken, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το "εντελώς δωρεάν" από την τρέχουσα τιμή της μετοχής στο ταμπλό της Σοφοκλέους δεν δείχνει να απέχει και πάρα πολύ.

Έχουμε λοιπόν και λέμε: Από τη μία πλευρά, η εισηγμένη εταιρία διαπραγματεύεται με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση μεταξύ των 10 και των 11 εκατ. ευρώ.

Και από την άλλη πλευρά, η Rilken:

Πρώτον, στις 31/12/2008 διέθετε καθαρό ταμείο (διαθέσιμα μείον δάνεια) 4,9 εκατ. ευρώ.

Δεύτερον, κατέχει ένα ακίνητο στη Νέα Κηφισιά (οι παλαιές εγκαταστάσεις) οι οποίες σήμερα δεν χρησιμοποιούνται και είναι προς πώληση. Αρχικά, είχε επιχειρηθεί η πώληση του ακινήτου προς 10 εκατ. ευρώ, πλην όμως κάτι τέτοιο δεν κατάφερε να επιτευχτεί ούτε και μέχρι το καλοκαίρι του 2008, πριν δηλαδή οξυνθεί η κρίση. Ας υποθέσουμε -για λόγους συντομίας- ότι η αποτίμηση του συγκεκριμένου ακινήτου ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ.

Βλέπουμε δηλαδή ότι το ταμείο και το ακίνητο της εισηγμένης αποτιμώνται όσο ολόκληρη η εταιρία στο ταμπλό της Σοφοκλέους!

Μια εταιρία, θυγατρική πολυεθνικής, με πολύ γνωστά brand names, με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και με κερδοφόρο πορεία πέρυσι (319 χιλιάδες) παρά τις όποιες μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες αναδιάρθρωσης.

Υ.Γ.: Να δούμε φέτος ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στα αποτελέσματα από τη γενικότερη οικονομική κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v