Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 3 2009

Τραπεζικά κουίζ και αγορές μετοχών

Τραπεζικά κουίζ και αγορές μετοχών
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ALPHA BANK: Πήραν μπρος -επιτέλους- τα… μηχανάκια των ξένων στον τίτλο της Εθνικής. Μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Η παρουσίαση στο Λονδίνο άρεσε και βγήκαν ηλεκτρονικές εντολές αγοράς από ξένους.

Στην Alpha Bank πάλι ο μεθοδικός αγοραστής των τελευταίων συνεδριάσεων ήταν και χθες παρών. Αναθερμαίνοντας τον καπνό.

Για τη... φωτιά θα δείξει…

ΚΑΡΕΛΙΑΣ:
Τα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα επιτρέπουν στη διοίκησή της να προσφέρει στους μετόχους και κυρίως στους βασικούς το ποσό των 6,5 ευρώ ανά μετοχή ή συνολικά 18 εκατ. ευρώ περίπου και αυτό σημαίνει το υψηλότερο μέρισμα στο Χ.Α. και από τις τουλάχιστον αξιοπρόσεκτες μερισματικές αποδόσεις.

Ο όμιλος εμφάνισε καθαρά κέρδη 28,12 εκατ. ευρώ από 22,66 εκατ. ευρώ και έχει ταμειακά διαθέσιμα 133,93 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως δεν έχει τραπεζικό δανεισμό.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΟΥΙΖ Ι: Είδε και απόειδε ότι δεν προκύπτει ενδιαφερόμενος αγοραστής στην Ελλάδα και πήρε τον δρόμο της ξενιτιάς. Ο λόγος για μεσαίου μεγέθους ελληνική τράπεζα.

Για την οποία επί μήνες ακούγονται έντονες φήμες περί προβλημάτων όπως και φήμες για αναζήτηση αγοραστή ή στρατηγικού επενδυτή.

Τώρα ο βασικός μέτοχος της έδωσε mandate, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σε ξένη τράπεζα να διερευνήσει ενδεχόμενο ενδιαφέρον στο εξωτερικό για την αγορά του συνόλου ή μέρους του μετοχικού της κεφαλαίου.

Εν τω μεταξύ, στην ίδια την τράπεζα, το… σαρακοστιανό μενού θα κρατήσει μήνες μια και όλα τα κόστη αλλά και υφιστάμενες συμβάσεις επανατσεκάρονται. Ούτε επίτροπο να είχαν…

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΟΥΙΖ ΙΙ: Δύσκολοι καιροί για τα χαρτοφυλάκια χρεογράφων των τραπεζών, αλλά η ευρηματικότητα δεν λείπει…

Πληροφορούμαστε, λοιπόν, ότι τράπεζα αγόραζε κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου εταιρικά της ομόλογα. Μέρος τους το χρησιμοποίησε ήδη σε "καλάθι" ομολογιακών που τιτλοποίησε.

Το ενδιαφέρον είναι ότι αγόρασε εταιρικά της ομόλογα και από τα αμοιβαία της.

Έτσι και τα αμοιβαία εξασφάλισαν ρευστότητα και οι μεριδιούχοι ρευστοποίησαν και γύρισαν τα κεφάλαιά τους σε προθεσμιακές καταθέσεις. Στην ίδια τράπεζα, εννοείται.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, η ρευστότητα της τράπεζας ενισχύθηκε από δύο μπάντες (καταθέσεις και τιτλοποίηση), τα αμοιβαία πήραν ανάσα και οι πελάτες είναι σχετικά ευχαριστημένοι…

Η ΕΚΤ να είναι καλά και από τράμπες θα βρεθούν κι άλλες! Μέχρι το κλείσιμο του χρόνου όπου θα έρθουν τα δύσκολα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v