Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 13 2009

Τι "παίζει" με ΟΠΑΠ - Intralot για Milli Piyango

Τι παίζει με ΟΠΑΠ - Intralot για Milli Piyango
Από σήμερα ξετυλίγεται η τελευταία φάση της συμμετοχής μας στον διαγωνισμό για τη δεκαετή διαχείριση της εθνικής λοταρίας της Τουρκίας Milli Piyango, όπου τα ελληνικά χρώματα θα φορούν η Intralot και η κοινοπραξία του ΟΠΑΠ με τρεις τουρκικές εταιρίες.

Λέμε από σήμερα γιατί σήμερα και αύριο στην Κωνσταντινούπολη θα βρίσκεται η κορυφή της διοικητικής ομάδας του ΟΠΑΠ (περιλαμβανομένου του εικονιζόμενου CEO του οργανισμού κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ, που προσωπικά έχει αναλάβει το project της Τουρκίας) και την Τετάρτη - Πέμπτη το αργότερο θα κατατεθεί η επίσημη και δεσμευτική προσφορά της κοινοπραξίας του ΟΠΑΠ.

Όσο για την Intralot, έχει μεν καταθέσει στη μη δεσμευτική φάση του διαγωνισμού την πρόθεσή της να συμμετάσχει και στην τελική φάση, αλλά γνώστες της διαδικασίας ισχυρίζονταν ότι αν αποφασιστεί τελικά η κάθοδος της ελληνικής εταιρίας αυτό μπορεί να είναι απλώς μια προσχηματική κίνηση (για την τιμή των όπλων και την καλλιέργεια εντυπώσεων), ή να μην κατέβει καθόλου ακολουθώντας μετά την πλέον ανώδυνη λύση, της προσχώρησης στη νικήτρια κοινοπραξία (π.χ. ΟΠΑΠ) ως "τεχνολογικός πάροχος" με την ανταλλαγή υπηρεσιών και προϊόντων έναντι μειοψηφικού ποσοστού στη μετοχική σύνθεση της κοινοπραξίας.

Αν και η διοίκηση της Intralot έχει κατά καιρούς διαβεβαιώσει ότι θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τη Milli Piyango, τα μηνύματα από την Τουρκία δείχνουν ότι οι απαιτήσεις της (εκεί) κυβέρνησης έχουν θέσει εν αμφιβόλω τον διαγωνισμό, ενώ πολλοί από τους αρχικούς ενδιαφερόμενους, δεν θα ολοκληρώσουν τη διαδικασία με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

Έτσι, μετά την αποχώρηση της κοινοπραξίας Lottomatica - Dogan Group την περασμένη εβδομάδα, οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι στην τελική φάση του διαγωνισμού αντιμέτωπη της κοινοπραξίας του ΟΠΑΠ μπορεί να είναι μόνο η Turkcell!

Ένα σοβαρό ενδεχόμενο επίσης είναι να κηρυχτεί ο διαγωνισμός άγονος αν οι προσφορές δεν είναι στο ύψος των κυβερνητικών εκτιμήσεων και να συνεχιστεί η διενέργεια της λοταρίας με την επέκταση συμβάσεων με τον τωρινό διαχειριστή, που δεν είναι άλλος από την αμερικανική Gtech, θυγατρική της Lottomatica...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v