Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 16 2009

Η Βωβός, τα πάθη, η χάρις και ο Χάρης

Η Βωβός, τα πάθη, η χάρις και ο Χάρης
Πρόωρη… Ανάσταση για τη μετοχή της Βωβός, μετά τη διαρροή πληροφοριών ότι στη συνεδρίαση της Παρασκευής, 10 Απριλίου, η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε τον νόμο της διπλής ανάπλασης Βοτανικού - Λεωφόρου Αλεξάνδρας συνταγματικό επί της ουσίας με πλειοψηφία 19 έναντι 6.

Βέβαια, οι αποφάσεις μεταφέρθηκαν για την αυριανή (17/4) συνεδρίαση της ολομέλειας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανόν ακόμη και αν κριθεί συνταγματικός ο νόμος η Πολιτεία να επιβάλει επιμέρους τροποποιήσεις.

Όπως, για παράδειγμα, στον συντελεστή δόμησης.

Αν μειωθεί όμως ο συντελεστής δόμησης, η απόδοση του project του εμπορικού κέντρου θα παρουσιάσει αντίστοιχη κάμψη.

Οι πιστώτριες τράπεζες της Βωβός υπολογίζουν ότι, αν μειωθεί ο συντελεστής δόμησης στο 0,80 από 1,60, τότε η απόδοση από το εμπορικό κέντρο θα βρεθεί στο break even.

Ίσα, δηλαδή, να πάρουν πίσω τα δάνειά τους.

Όλα αυτά, βέβαια, προς το παρόν παραμένουν στη σφαίρα της εικοτολογίας μια και αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις του ΣτΕ.

Όσο για το ταμπλό, η χάρις των ημερών και ο Χάρης έκαναν το θαύμα τους.

Μεγάλοι κωδικοί σάρωσαν στα χαμηλά του 1,57 - 2,20 ευρώ την προσφορά που έβγαινε από CAIC και άλλους ξένους.

Σχεδόν ταυτόχρονα στη μετοχή εμφανίστηκε παλαιός χρηματιστής, ο οποίος έχει συνδεθεί με τοποθετήσεις βαθιά πιστού -κυριολεκτικά και μεταφορικά- επιχειρηματία.

Η συνέχεια είναι γνωστή: η τιμή της μετοχής εκτινάχτηκε έως τα 4 ευρώ, ενώ από τις αρχές του μήνα έχουν αλλάξει χέρια 13,9 εκατ. μετοχές της Βωβός που αντιστοιχούν στο 41% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Άγιες μέρες, άγια κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v