Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 24 2009

Σφηνάκια για ΔΕΠΑ, ΣΩΛΚ, περιφέρεια και Mid...30!

Σφηνάκια για ΔΕΠΑ, ΣΩΛΚ, περιφέρεια και Mid...30!
ΔΕΠΑ - ΕΛΠΕ: Προχωρούν, όπως ακούμε, οι διαδικασίες για την εύρεση στρατηγικού επενδυτή στη ΔΕΠΑ.

Η Deutsche Bank, η UBS και η Alpha Bank αποτελούν τους βασικούς υποψήφιους για να αναλάβουν τη διαδικασία δημιουργίας φακέλου και διενέργειας διαγωνισμού, με τη γερμανική τράπεζα να συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να τεθεί επικεφαλής.

Η πώληση της ΔΕΠΑ φέρνει όμως στο προσκήνιο και τα ΕΛΠΕ, τα οποία κατέχουν ποσοστό στη ΔΕΠΑ.

Για τα Ελληνικά Πετρέλαια κυκλοφόρησε χθες η φήμη ότι το Δημόσιο και ο όμιλος Λάτση εξετάζουν την από κοινού διάθεση πακέτου μετοχών.

Οι σχετικές πληροφορίες έχουν περιέλθει σε γνώση της στήλης εδώ και τρεις εβδομάδες.

Αυτή, με τη σειρά της, τις έθεσε υπ’ όψιν κύκλων της κυβέρνησης και του ομίλου Λάτση, οι οποίοι και διέψευσαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο.

Να ισχύει η γνωστή ελληνική συνήθεια ότι οι διαψεύσεις γίνονται για να διαψεύδονται;

Ίδωμεν…

ΣΩΛΚ: Η ενδοομιλική μεταβίβαση του 76,58% του μετοχικού κεφαλαίου της Σωληνουργείας Κορίνθου από την Elmonte Holdings στη Σιδενόρ στις 14/4 παραξένεψε την αγορά.

Η Σιδενόρ, ελέγχοντας την Elmonte, ενοποιούσε έτσι κι αλλιώς τη ΣΩΛΚ, ενώ η μεταβίβαση έγινε σε τιμές (0,61 και 0,62 ευρώ ανά μετοχή) όπου δεν θα μπορούσαν να εγγραφούν υπεραξίες.

Αμέσως μετά τη διενέργεια της μεταβίβασης ξεκίνησε ράλι για την τιμή της μετοχής.

Και από την περιοχή του 0,85 ευρώ έφτασε έως το 1,65 ευρώ.

Ράλι το οποίο, από ένα σημείο και μετά, τροφοδοτείται από φήμες πώλησης πακέτου μετοχών της ΣΩΛΚ σε ρωσικό όμιλο.

Η Σωληνουργεία Κορίνθου διαθέτει ήδη συνεργασία (joint venture) με τον ρωσικό όμιλο TMK και σε μια δύσκολη εποχή για τα ενεργειακά projects δεν θα ήταν απίθανο να αποφασιστεί μεγαλύτερη σύσφιγξη των σχέσεών της με αυτόν.

Στελέχη της, όμως, διαψεύδουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο, σημειώνοντας ότι η εταιρία συνεχίζει την καλή λειτουργική της πορεία και δεν τίθεται θέμα πώλησης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: "Πριν αλέκτορα φωνήσαι" για την άνοδο της μικρομεσαίας, δεκάδες φήμες κάνουν ήδη τον γύρο της αγοράς.

Φήμες που ακολουθούν συνήθως τα 20άρια και τα 10άρια της ανόδου και αφορούν στις περισσότερες περιπτώσεις δουλειές οι οποίες εικάζεται ότι μπορούν να ξεμπλοκάρουν λόγω της βελτίωσης του κλίματος διεθνώς.

Ύστερα από ένα καθαρά τραπεζικό ράλι, η αγορά διψάει για κέρδη στη μικρομεσαία.

Και δεν θα κρατήσει τα προσχήματα.

Εμείς απλώς να επισημάνουμε ότι η άνοδος στο Χ.Α. σημειώθηκε γρήγορα, χωρίς να έχουν χτιστεί επίπεδα τιμών και ως εκ τούτου και η πτώση θα είναι ταχύτατη.

Προς το παρόν, ξεδιψάστε!

Χ.Α.: Kατ' ευφημισμόν λέγεται πλέον FTSE/Mid 40 ο σχετικός δείκτης του Χ.Α., αφού μετά τις χθεσινές αναθεωρήσεις στις συνθέσεις των χρηματιστηριακών δεικτών ο εν λόγω δείκτης έμεινε με… 30 τίτλους στο ενεργητικό του.

Στελέχη του Χ.Α. δήλωναν πως δεν υπάρχουν άλλες μετοχές που να πληρούν τις προϋποθέσεις για εισαγωγή στη σύνθεσή του, κατά συνέπεια δεν μπορεί να γίνει τίποτα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v