Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 30 2009

Νομαρχίες και ΙΧ ή "ο θάνατός σου η ζωή μου"

Νομαρχίες και ΙΧ ή ο θάνατός σου η ζωή μου
Αλαλούμ επικράτησε στα δημοσιογραφικά γραφεία ύστερα από την ανακοίνωση της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) ότι μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Παπαθανασίου, η κατάργηση των τελών μεταβίβασης οχημάτων θα περιοριστεί σε τετράμηνη μόνο εφαρμογή.

Αναζητώντας την πρωτογενή είδηση διαπιστώσαμε ότι η κατάργηση των τελών ισχύει, ούτως ή άλλως, μέχρι τις 7 Αυγούστου. Οπότε, πώς ικανοποιήθηκαν οι νομαρχαίοι και ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους;

Η "ταμπακέρα" τελικώς βρισκόταν… αλλού. Τα έσοδα που έχασαν και χάνουν οι νομαρχίες από την εφαρμογή του μέτρου θα καλυφθούν από το ΥΠΟΙΟ, κάτι που δεν αναφέρεται στο σχετικό φορολογικό πολυνομοσχέδιο που εγκρίθηκε και από τη Βουλή.

Τα ανωτέρω, εκτός του ότι αποτελούν τρανή απόδειξη της έφεσης του Έλληνα στον προγραμματισμό, δείχνουν και τη σύμπνοια της ευρύτερης διακυβέρνησης του τόπου απέναντι στην κρίση.

Ένα μέτρο που στοχεύει στην αναζωογόνηση της ασθμαίνουσας αγοράς αυτοκινήτου τίθεται στο στόχαστρο των νομαρχιών, που φοβούνται ότι θα χάσουν τα επιπλέον έσοδα από τα τέλη.

Ο θάνατός σου η ζωή μου, δηλαδή!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v