Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 29 2009

Σφηνάκια για ΔΕΗ, ΑΝΕΚ και Ασπίς

Σφηνάκια για ΔΕΗ, ΑΝΕΚ και Ασπίς
ΔΕΗ: Συνεχίζουν να πέφτουν σαν το χαλάζι οι παραιτήσεις στη ΔΕΗ. Ένα από τα πιο παλιά στελέχη της Επιχείρησης, ο κ. Κώστας Μελάς, γενικός διευθυντής ορυχείων, υπέβαλε χθες την παραίτησή του.

Φήμες που κυκλοφορούν μέσα στη ΔΕΗ λένε ότι ο πολύς κ. Αθανασόπουλος δεν έχει κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κ. Μελά, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί το όλο θέμα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο κ. Μελάς αποφάσισε να παραιτηθεί γιατί, όπως λένε οι κακές γλώσσες στη ΔΕΗ, δεν άντεχε παρεμβάσεις στο έργο του από μεγαλοστέλεχος της Επιχείρησης, το οποίο τοποθετήθηκε σε νευραλγική θέση από τον κ. Αθανασόπουλο και ανήκει στον στενό κύκλο των συνεργατών του.

ΑΝΕΚ: Η κρητική ακτοπλοϊκή εταιρία διεύρυνε κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς το εμπορικό της χαρτοφυλάκιo ρίχνοντας επιπλέον 8,2 εκατ. ευρώ για αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων εξωτερικού.

Επιπλέον, τοποθέτησε σε μετοχές εισηγμένες στο Χ.Α. επιπλέον 1,19 εκατ. ευρώ.

Από την αποτίμηση των μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων σε εύλογη αξία προέκυψε ζημία 754 χιλ. ευρώ.

Από τη δε αποτίμηση του συνόλου των εισηγμένων μετοχών του εμπορικού της χαρτοφυλακίου προέκυψε ζημία 7,5 εκατ. ευρώ.

Ζημία που αντισταθμίστηκε εν μέρει από κέρδη 4 εκατ. ευρώ τα οποία προέκυψαν από κλείσιμο θέσεων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης. Συμβόλαια που αποκτήθηκαν για εμπορικούς σκοπούς και όχι ως αντισταθμιζόμενα μέσα.

Έτσι, η ζημία του λογαριασμού αποτελεσμάτων από επενδυτικές δραστηριότητες περιορίστηκε στα 4,14 εκατ. ευρώ.

Μεγάλο και πάλι ποσό αν συνυπολογιστεί ότι οι προ φόρων ζημίες χρήσης του ομίλου ανήλθαν σε 6,4 εκατ. ευρώ.

Υ.Γ.: Η άνοδος των τιμών των μετοχών λογικά θα δώσει ανακτήσιμη αξία και υπεραξίες από μερίδια Α.Κ. στο α΄ και στο β΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ: Στο Λονδίνο βρέθηκε τις ημέρες μετά το Πάσχα ο βασικός μέτοχος της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ κ. Π. Ψωμιάδης και είχε επαφές με θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Επαφές που αποσκοπούν στην εύρεση επενδυτών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ έως 150 εκατ. ευρώ την οποία αποφάσισε η Ασπίς Πρόνοια.

Αύξηση που όπως όλα δείχνουν θα πάρει μερικούς μήνες προκειμένου να ολοκληρωθούν και οι επαφές.

Δεν βρίσκονται, άλλωστε, στο άψε-σβήσε 150 εκατ. ευρώ…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v