Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 1 2004

Ευκλείδης: Η ”τριτανακοπή” και το ”Δελτίο Τύπου”

Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει αυτή η κοροϊδία από πλευράς ορισμένων εισηγμένων, όσον αφορά στην ”ενημέρωση” του επενδυτικού κοινού μέσω των χρηματιστηριακών ανακοινώσεων.

Θαυμάστε το τελευταίο παράδειγμα. Χθεσινή ανακοίνωση της ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ προς το ΧΑ, για τις δικαστικές περιπέτειες που έχει όσον αφορά στη συγχώνευση με την ΕΤΕΠ:

”Η εταιρεία ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό τα εξής: Την Τρίτη 30.03.2004 εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε η με αρ. 1916/2004 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (εκουσία δικαιοδοσία) επί της από 5.12.2003 ασκηθείσας Τριτανακοπής (κατ άρθρο 77 παρ. 5 του κ.ν. 2190/1920) της εταιρείας ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε. στρεφόμενη κατά των Γεωργίου και Ελένης Νίκη Αρφάνη και της εταιρείας μας, με αίτημα την ακύρωση και εξαφάνισή της με αρ. 6296/2003 απόφασης του Μον/λούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κηρύσσετο η ακυρότητα της σύμβασης συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως της εταιρείας ΕΤΕΠ Α.Ε. από την ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ.

Η εν λόγω απόφαση έκανε δεκτή την ανωτέρω τριτανακοπή και διατάσσει την ακύρωση ως προς την τριτανακόπτουσα της υπ αρ. 6296/2003 απόφασης του Μον/λούς Πρωτοδικείου Αθηνών”.

Αν δεν το καταλάβατε δεν πρόκειται βεβαίως να σας... αδικήσουμε!!!

Εμείς, κατόπιν διαβουλεύσεων με… νομικούς, πληροφορηθήκαμε μεταξύ άλλων τι είναι η ”τριτανακοπή”, ενώ ανατρέξαμε και σε προηγούμενες ανακοινώσεις.

Κι έτσι καταλάβαμε ότι επί της ουσίας η ισχύς της πρωτόδικης απόφασης ακύρωσης της συγχώνευσης έχει ανασταλεί από καιρό αφού αναμένεται η εκδίκαση της έφεσης που έχει κάνει η ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ.

Η απόφαση αυτή όμως είναι τώρα και ”ανύπαρκτη” νομικά έναντι των οποιωνδήποτε συμφερόντων της ΛΑΡΣΙΝΟΣ ΑΕ που ως τρίτος έκανε την... τριτανακοπή.

Αυτό που δεν καταλάβαμε καθόλου, είναι πώς είναι δυνατόν μια εισηγμένη εταιρία να εκδίδει τέτοιου είδους ”Δελτία Τύπου”, χωρίς να εξηγεί πώς ακριβώς έχει η υπόθεση και τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη για τα συμφέροντά της, όπως επίσης και ποια είναι αυτή η… ΛΑΡΣΙΝΟΣ.

Τέτοια ”Δελτία Τύπου” είναι παντελώς απαράδεκτα αφού δείχνουν πλήρη αδιαφορία για τους επενδυτές, αλλά και για το θεσμό του Χρηματιστηρίου.

Μια εισηγμένη ΟΦΕΙΛΕΙ να ενημερώνει το κοινό με τρόπο κατανοητό στους επενδυτές, επισημαίνοντας με ακρίβεια και τη σημασία των γεγονότων που περιγράφει.

Σε άλλη περίπτωση, απλώς κάνει κατάχρηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών που την προτίμησαν, ασεβώντας απέναντί τους.

Ως πότε;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v