Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 30 2004

Ετοιμάζεται ”Μετοχικός Ακτιβισμός” στην Intracom

Καλά θα κάνει να προετοιμαστεί σε βάθος πριν προσέλθει στην έκτακτη γενική συνέλευση της 5ης Απριλίου η διοίκηση της Intracom, διότι αλλέως ίσως δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ”Χαμαιλέοντα”, διάφοροι ιδιώτες επενδυτές ένιωσαν ιδιαίτερα ανήσυχοι όταν διάβασαν στην επίσημη ανακοίνωση ότι θέμα της έκτακτης συνέλευσης θα είναι μεταξύ άλλων και η ”έκδοση κοινού ή/και μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφισταμένων μετόχων και εξουσιοδότηση του διοικητικού συμβουλίου για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων του δανείου”.

Και δεν σκοπεύουν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Όπως ενημερώθηκε η στήλη, ήδη έχει σταλεί επιστολή προς τη διοίκηση της εταιρίας και τον κ. Κόκκαλη από τον Σύνδεσμο Επενδυτών και Διαδικτύου (www.sed.gr), ο οποίος ας μην το ξεχνάμε, έχει αρχίσει την προσπάθειά του να προωθήσει στη χώρα μας τον ”Μετοχικό Ακτιβισμό”, την ενεργό δηλαδή προστασία των δικαιωμάτων των μικρομετόχων.

”Πέτρα του σκανδάλου” οι διατυπώσεις στην ανακοίνωση της Intracom περί ”κοινού ή/και μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου”, και κυρίως περί της κατάργησης του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων.

Πονηροί οι καιροί βλέπετε, οπότε δικαίως ”ψάχνονται” οι μέτοχοι μην τυχόν και προκύψουν τίποτα… απρόοπτα όχι μόνον στους όρους αυτού του δανείου, αλλά και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρίας από την… πίσω πόρτα!

Αποδέκτης σχετικής επιστολής δεν είναι όμως μόνον η διοίκηση της Intracom.

Είναι και η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, προκειμένου να φτάσουν επίσημα και έγκαιρα οι ανησυχίες των απλών επενδυτών σε όσους θεσμικούς κατέχουν θέσεις στη μετοχή της Intracom και από την πλευρά τους οφείλουν να προστατεύσουν τα συμφέροντα των μεριδιούχων τους.

Πολύ οργανωμένα πράγματα δηλαδή! Για να μην κάνει κανείς τη…στρουθοκάμηλο, όταν έλθει εκείνη η ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v