Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 29 2009

Σφηνάκια για Κύπρου, Motor Oil και... Εγνατία Οδό

Σφηνάκια για Κύπρου, Motor Oil και... Εγνατία Οδό
Τράπεζα Κύπρου - ΜSCI: Μεγάλες προσδοκίες έχουν δημιουργηθεί στην αγορά για τα MSCI flows που θα βγουν στη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου σήμερα (σ.σ. Παρασκευή), πρώτη ημέρα ισχύος των νέων δεικτών MSCI.

Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου εισέρχεται στον MSCI Standard Index και σύμφωνα με την εκτίμηση της MSCI από index funds θα αγοραστούν περίπου 20 εκατομμύρια μετοχές της κυπριακής τράπεζας.

Μόνο από τις 8 Μαΐου, όπου και ανακοινώθηκε ότι οι μετοχές της Κύπρου και της MPB ήταν υποψήφιες για ένταξη στους δείκτες του MSCI, στον τίτλο άλλαξαν χέρια πάνω από 50 εκατ. μετοχές.

Από αυτές περίπου 20 εκατομμύρια αγοράστηκαν από ξένους. Και προφανώς ένα μέρος τους αγοράστηκε από passive funds.

Αρκετοί δε ξένοι και Έλληνες έχουν αγοράσει μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με την προοπτική να πουλήσουν στα index funds.

Αν μάλιστα συνυπολογίσετε ότι υπάρχουν ανοικτές θέσεις πώλησης για περίπου 2 εκατομμύρια μετοχές και το short selling ξεκινά την 1η Ιουνίου, τότε η εικόνα γίνεται σταυρόλεξο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τίτλος της Κύπρου θα έχει σήμερα αυξημένο όγκο συναλλαγών


ΜΟΗ: Βελτίωση περιθωρίων διύλισης
εμφάνισε στο δίμηνο Απριλίου - Μαΐου η Motor Oil, σύμφωνα με αυτά που ειπώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές.

Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξη για το β΄ τρίμηνο και το υπόλοιπο της χρήσης λόγω της υψηλής μεταβλητότητας στην ισοτιμία ευρώ - δολαρίου.

Με τα margins όμως πάνω από 6,5 δολάρια το βαρέλι, η αισιοδοξία δεν κρύβεται…


ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Εγκαίνια για πολλοστή φορά στην Εγνατία Οδό!

Το έργο θα εγκαινιαστεί από τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, καθώς μία εβδομάδα αργότερα πραγματοποιούνται οι ευρωεκλογές. Το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει κινητοποιήσει όλους τους μηχανισμούς προκειμένου να γίνει μια λαμπρή τελετή στη γέφυρα του Βενέτικου Ποταμού. Το Σάββατο (30/5) είναι μια ιστορική μέρα καθώς θα παραδοθεί σε χρήση και το τελευταίο κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου των 947 χιλιομέτρων που κατασκευάζεται εδώ και 40 χρόνια.

Σημειώνεται πως η τελευταία αυτή εργολαβία στο τμήμα Παναγιά - Γρεβενά προβλεπόταν να παραδοθεί νωρίτερα, αλλά φαίνεται πως πήρε παράταση ώστε το γεγονός να συμπέσει χρονικά με τις ευρωεκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v