Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 8 2009

Πειραιώς-BNP: Τα ντεσού της συμφωνίας

Πειραιώς-BNP: Τα ντεσού της συμφωνίας
Η ανακοίνωση ήταν λιτή. Η Τράπεζα Πειραιώς και η BNP ανακοίνωσαν τη σύναψη συνεργασίας στο wealth management χωρίς να αποκαλύψουν λεπτομέρειες.

Όχι πως δεν τις έχουν συμφωνήσει…

Σύμφωνα με όσα μάθαμε, η Πειραιώς και η BNP θα συστήσουν δύο μικτές ΑΕΠΕΥ. Η μία με έδρα την Ελλάδα και η άλλη στην Ελβετία.

Στην εν Ελλάδι μικτή ΑΕΠΕΥ η Πειραιώς θα κατέχει το 65% και η BNP το 35%. Αντίθετα θα είναι τα ποσοστά στην ελβετική ΑΕΠΕΥ.

Η ελληνική ΑΕΠΕΥ θα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες υψηλής αξίας συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της BNP και την ισχυρή παρουσία της Πειραιώς στη λιανική τραπεζική.

Η ελβετική ΑΕΠΕΥ θα απευθύνεται στις διεθνείς ανάγκες των πελατών της ελληνικής ΑΕΠΕΥ αλλά και εκείνων στις υπόλοιπες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Πειραιώς.

Πάντως, οι κακές γλώσσες της αγοράς επιμένουν ότι μέσω της συμφωνίας οι Γάλλοι βρίσκουν έναν εύσχημο τρόπο να αποχωρήσουν από την εγχώρια αγορά του private banking.

Και να διατηρήσουν την εν Ελλάδι δραστηριότητα στο corporate, μια και το χαρτοφυλάκιο επιχειρηματικών και ναυτιλιακών δανείων δεν πωλείται εύκολα

Μην ξεχνάτε ότι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο τα τελευταία χρόνια οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες αποχωρούν από την ελληνική αγορά…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v