Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 6 2009

Tρία Άλφα: Τι άλλαξε σε λίγες ημέρες;

Tρία Άλφα: Τι άλλαξε σε λίγες ημέρες;
Στην τακτική γενική συνέλευση της Εριουργίας Τρία Άλφα η διοίκηση έθεσε το θέμα της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Μάλιστα, εξηγήθηκαν αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους τα πλεονεκτήματα της κίνησης αυτής ήταν περισσότερα από τα αντικίνητρα και ζητήθηκε η γνώμη κάποιων σημαντικών μετόχων μειοψηφίας, οι οποίοι (προφορικά τουλάχιστον) δήλωσαν πρόθυμοι να συμμετάσχουν.

Δύο εβδομάδες αργότερα (στην επόμενη γενική συνέλευση) η διοίκηση αναφέρθηκε στη μειωμένη ανάγκη για αύξηση κεφαλαίου, επειδή τα δάνεια είχαν συρρικνωθεί δραστικά (αυτό η διοίκηση το γνώριζε πριν από 15 μέρες) και γιατί τα έξοδα θα ήταν μεγάλα.

Έτσι, η διοίκηση δήλωσε ότι δεν ήταν καθόλου βέβαιη για το πόσο η ΑΜΚ τελικά θα προχωρήσει!

Τέλος, στη συνέλευση της 27ης Ιουλίου το θέμα της αύξησης κεφαλαίου "πάγωσε" μέχρι νεωτέρας...

Κάποιοι λοιπόν έσπευσαν -μέσω φημολογιών- να ερμηνεύσουν την αλλαγή στάσης της διοίκησης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ως ενδιαφέρον που προέκυψε για το "όχημα" και επιπλέον κάτι ακούστηκε και για το γνωστό υπό διαμόρφωση τηλεπικοινωνιακό σχήμα Vivodi - On Telecoms.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, η διοίκηση της Εριουργίας Τρία Άλφα έχει διαψεύσει επανειλημμένως και εντόνως πιθανό deal με τη Vivodi, ακόμη και σε πιο πρόσφορες περιόδους τόσο για το χρηματιστήριο όσο και για τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει συγγένεια μεταξύ των βασικών μετόχων των δύο εταιριών.

Επίσης και κατά την πρόσφατη τακτική συνέλευση σε καμία περίπτωση δεν έθεσε προτεραιότητα τη χρησιμοποίηση "οχήματος". Μάλιστα, στέλεχος της διοίκησης ανέφερε ότι αυτό είναι θεωρητικά asset που δεν βρίσκεται και στην καλύτερη εποχή του.

Σε κάθε περίπτωση, οψόμεθα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v