Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 4 2009

Η Shell Hellas και το... γεφύρι της Άρτας

Η Shell Hellas και το... γεφύρι της Άρτας
Κοιλοπονάει αλλά δεν λέει να γεννήσει. Κοντεύει να κλείσει τρίτος μήνας από τότε που ο σύμβουλος της μητρικής Shell ανέλαβε να στείλει τον φάκελο της Shell Hellas σε υποψήφιους επενδυτές, οι προσφορές κατατέθηκαν περί τα τέλη Ιουνίου, αλλά επικρατεί σιγή ασυρμάτου.

Το μόνο που αφήνεται να διαρρεύσει είναι ότι έχουν κληθεί υποψήφιοι αγοραστές για το πακέτο της Shell Hellas με τους οποίους γίνονται συζητήσεις, αλλά ως εκεί.

Μαθαίνουμε ότι οι συζητήσεις αυτές έχουν περισσότερο διερευνητικό χαρακτήρα, δηλαδή ζητούνται διευκρινίσεις από τους επενδυτές για διάφορες λεπτομέρειες που αφορούν στην προσφορά τους. "Γιατί αυτό, γιατί εκείνο", πάνε κι έρχονται τα επιτελικά στελέχη τους και πέραν τούτου ουδέν.

Παρατηρείται ιδιαίτερα αναλυτική προσέγγιση και γραφειοκρατία από την πλευρά της Shell, η οποία δείχνει να μη βιάζεται να ξεπουλήσει.

Ενδεικτικό στοιχείο της όλης κατάστασης είναι το γεγονός ότι μόλις στις 30 Ιουλίου για πρώτη φορά η εταιρία, διά στόματος του διευθύνοντος συμβούλου κ. Peter Voser, ανακοίνωσε επίσημα ότι προτίθεται να προχωρήσει στην πώληση παγίων ανά τον κόσμο, μεταξύ αυτών και του δικτύου της στην Ελλάδα.

Ο κ. Voser μάλιστα διευκρίνισε ότι η διαδικασία αυτή θα τραβήξει έως τα τέλη του έτους.

Στην κούρσα της εξαγοράς παραμένει η Motor Oil, ενώ κουβέντες έγιναν και με την ισραηλινή Delek. Το αν υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι παραμένει μυστήριο.

Συνεπώς, φαίνεται ότι η εξαγορά της Shell Hellas θα απαιτήσει τεράστια υπομονή από την πλευρά των ενδιαφερόμενων αγοραστών και το κουβάρι θα αργήσει να ξεμπλεχτεί.

Αρκεί να μην καταλήξει "Γεφύρι της Άρτας" το όλο θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v