Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 11 2009

Τρία καυτά ερωτήματα για Ιατρικό και Ντυνάν

Τρία καυτά ερωτήματα για Ιατρικό και Ντυνάν
Παρά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τα ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τις διευκρινίσεις που έχει ζητήσει το υπουργείο Υγείας, το μυστήριο γύρω από τις προθέσεις του Ιατρικού Αθηνών και του Ερρίκος Ντυνάν για τη δημιουργία μαιευτικής κλινικής αντί να ξεδιαλύνεται εντείνεται.

Οι δύο πλευρές είχαν ανακοινώσει προ οκταμήνου (στις 21 Ιανουαρίου 2009) σύμπραξη για δημιουργία μαιευτικής κλινικής με την επωνυμία ΓΑΙΑ, η οποία θα στεγαζόταν εντός του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, διαθέτοντας 147 κλίνες και όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις.

Συμφωνία η οποία από την αρχή δεν είχε ουδεμία κανονικότητα.

Ένα κοινωφελές ίδρυμα, όπως το Ερρίκος Ντυνάν, αποφάσιζε να αναθέσει απευθείας, χωρίς καμία προηγούμενη διερεύνηση ενδιαφέροντος (η διενέργεια διαγωνισμού ούτε καν συζητήθηκε), την υπενοικίαση χώρου του νοσοκομείου.

Σε μία εταιρία δε, με την επωνυμία ΓΑΙΑ Α.Ε., η οποία δεν διέθετε άδεια κλινικής, ούτε καν είχε υποβάλει αίτηση για να την αποκτήσει!

Και όμως η ΓΑΙΑ Α.Ε., 100% ελεγχόμενη από την Ιατρικό Αθηνών, εξέδωσε ενημερωτικά φυλλάδια τα οποία μοίρασε σε ιατρούς και από αυτά προέκυπτε εμμέσως ότι διαθέτει άδεια κλινικής!

Την άδεια, τελικώς, τη ζήτησε το Ερρίκος Ντυνάν.

Και όταν έγινε αντιληπτό ότι το υπουργείο Υγείας δεν θα χορηγούσε άδεια γιατί ο νόμος 517 απαγορεύει σε νοσοκομείο να υπενοικιάζει τους χώρους του, παρά μόνο αν πρόκειται για τη λειτουργία ειδικών μονάδων (η λειτουργία μαιευτικής κλινικής δεν υπάγεται στις ειδικές μονάδες), το Ερρίκος Ντυνάν και το Ιατρικό έσπευσαν να δηλώσουν ότι ανακαλούν τη μεταξύ τους συμφωνία.

Γιατί τέτοια βιασύνη;

Το Ιατρικό έχει παραγγείλει εδώ και μήνες τον ιατρικό εξοπλισμό για τη ΓΑΙΑ, ο οποίος θα παραδοθεί, σύμφωνα με πηγές του euro2day.gr, στο Ερρίκος Ντυνάν.

Το Ερρίκος Ντυνάν αιτείται πλέον αυτόνομα άδεια μαιευτικής κλινικής και το ερώτημα είναι τι θα κάνει αν τη λάβει;

Γιατί μεταξύ των ιατρών κυκλοφορεί η φήμη ότι θα επανενεργοποιηθεί με άλλο τρόπο η συμφωνία με το Ιατρικό Αθηνών.

Είναι τυχαίο ότι η Ιατρικό με την τελευταία της ανακοίνωση εμμένει στον στόχο λειτουργίας μαιευτικής κλινικής στην Αθήνα εντός του 2009, όταν είναι γνωστό ότι δεν έχει άδεια;
Θα επιτρέψει το υπουργείο ένα τέτοιο colpo grosso για μια υπόθεση που εδώ και οκτώ μήνες έχει αναστατώσει την αγορά με συνεχή ερωτήματα της Ε.Κ. και με επερωτήσεις στη Βουλή;

Και γιατί δεν παραπέμπει, παρά τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό θόρυβο, την υπόθεση στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας ή έστω δεν ζητά γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου;

Το τρίτο ερώτημα είναι γιατί η Κεφαλαιαγορά δεν ζητά άμεσα διευκρινίσεις από την Ιατρικό Αθηνών για τον στόχο δημιουργίας μαιευτικής κλινικής εντός του 2009.

Να μάθουν και οι μέτοχοι μειοψηφίας πότε θα λειτουργήσει, πόσο θα κοστίσει και τι business plan θα τη συνοδεύει.

Και προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη απορία αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι επί οκτώ περίπου μήνες η Ιατρικό απέφευγε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη συμφωνία με το Ντυνάν, ώστε να ανακοινώσει τελικώς το "ναυάγιο" έναν μήνα μετά την προγραμματισμένη λειτουργία της ΓΑΙΑ!

Υ. Γ.: Κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι η μόνη λύση για να διασφαλιστεί η νομιμότητα της άδειας μαιευτικής κλινικής για το Ντυνάν είναι να χορηγηθεί με την αίρεση ότι θα ανακληθεί σε περίπτωση που υπάρξει έμμεση υπενοικίαση ή χορήγηση του management.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v