Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 7 2009

Ιατρικό: Το ναυάγιο του deal και ο... Κηλαηδόνης

Ιατρικό: Το ναυάγιο του deal και ο... Κηλαηδόνης
"Ποτέ μη χτυπάς μια πόρτα κλειστή, μια πόρτα για σένα χαμένη"… λέει το γνωστό τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη, το οποίο φαίνεται να μην έχει εμπεδώσει για τα καλά ο βασικός μέτοχος του Ιατρικού Κέντρου κ. Γ. Αποστολόπουλος.

Και η "κλειστή πόρτα" δεν είναι άλλη παρά από αυτή του Ερρίκος Ντυνάν…

Ο κ. Αποστολόπουλος για χρόνια ολόκληρα δεν δίσταζε να βάλλει εναντίον του τρόπου λειτουργίας του Ερρίκος Ντυνάν και εναντίον του προέδρου του Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέα Μαρτίνη, ακόμη και από το βήμα των γενικών συνελεύσεων της εισηγμένης εταιρίας.

Όλως περιέργως όμως, η κόντρα φαίνεται να ξεχάστηκε εντελώς το 2007, όταν ο Ερυθρός Σταυρός προχώρησε σε συμφωνία με την εταιρία Eurohospital, στην οποία μετείχαν από 50% οι όμιλοι του Ιατρικού Κέντρου και της Euromedica!

Στην ουσία βέβαια, φαινόταν από την αρχή ότι επρόκειτο για deal-παρωδία…

Σύμφωνα με αυτό, ο κ. Γ. Αποστολόπουλος (Ιατρικό) και ο κ. Θ. Λιακουνάκος (Euromedica) δέχτηκαν να προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τις συμβουλευτικές υπηρεσίες υψηλά αμειβόμενων στελεχών τους στον Ερυθρό Σταυρό μέσω της Eurohospital, όχι φυσικά "για τις φουκαριάρες τις μάνες τους", αλλά αποβλέποντας μελλοντικά "να βάλουν πόδι" στη διαχείριση του νοσοκομείου…

Και από την άλλη πλευρά, ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης υπέγραψε μια συμφωνία από την οποία προέκυπταν μόνο δικαιώματα και καμία υποχρέωση!

Στην πράξη, μάλιστα, η συμφωνία δεν λειτούργησε ποτέ. Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς προσκείμενους στις δύο εισηγμένες, η Eurohospital προχωρούσε κάθε τόσο σε προτάσεις, οι οποίες στοιβάζονταν σε κάποιο από τα συρτάρια του κ. Μαρτίνη, πριν πιάσουν για τα καλά αράχνες…

Η συνεργασία, λοιπόν, μεταξύ των δύο πλευρών έληξε άδοξα, και ενώ κάποιος θα περιμέναμε τη δημιουργία κλίματος ψυχρότητας μεταξύ των δύο πλευρών, αντίθετα είδαμε και πάλι το δίδυμο Μαρτίνη - Αποστολόπουλου να προχωρά σε καινούργια συμφωνία, μεγαλύτερης σημασίας αυτήν τη φορά.

Η πλευρά του Ιατρικού Κέντρου ανακοίνωσε πανηγυρικά την από κοινού ίδρυση με το Ερρίκος Ντυνάν της μαιευτικής κλινικής ΓΑΙΑ και κύκλοι προσκείμενοι στον εισηγμένο όμιλο υποστηρίζουν ότι το project ξεκινά τη λειτουργία του πότε το καλοκαίρι, πότε το φθινόπωρο, πότε…

Και αυτή η συμφωνία βέβαια μεταξύ Μαρτίνη - Αποστολόπουλου φαίνεται πως, αν όχι ότι πάσχει στη βάση της, τουλάχιστον πως έχει πολλά ανερμήνευτα σημεία, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι ο όμιλος του Ιατρικού -ισχυρός σε άλλους τομείς- δεν έχει να επιδείξει ούτε… μία γέννα στην πολύχρονη ιστορία του!

Με ποιο λοιπόν κριτήριο επιλέχτηκε ως στρατηγικός εταίρος σε μία υπό ίδρυση γυναικολογική κλινική;

Και έρχονται οι τελευταίες εξελίξεις, από τις οποίες προκύπτει ότι η συνεργασία των δύο πλευρών, αν δεν έχει ναυαγήσει οριστικά, τουλάχιστον "βρίσκεται στον αέρα"… (αναλυτικό ρεπορτάζ στο euro2day.gr).

Το πιθανότερο πάντως είναι ότι στο εξής ο κ. Αποστολόπουλος θα ακούει περισσότερο Λουκιανό Κηλαηδόνη, καθώς το να… τρως τόσες "πόρτες" από το ίδιο μάλιστα άτομο δεν είναι και το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v