Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 23 2009

Τα φέσια της Ασπίς σε Ιατρικό και άλλες κλινικές

Τα φέσια της Ασπίς σε Ιατρικό και άλλες κλινικές
Η αναστολή άδειας λειτουργίας της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ έχει παράπλευρες συνέπειες και στην αγορά παροχής υπηρεσιών υγείας από ιδιώτες.

Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς καθώς το 65% του χαρτοφυλακίου ζωής της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ αποτελείται από προγράμματα υγείας τα οποία είναι συνδεδεμένα με απλές και συνήθως φθηνές ασφαλίσεις ζωής.

Παρά το γεγονός ότι η Ασπίς Πρόνοια αντιμετώπιζε πρόβλημα ρευστότητας εδώ και αρκετούς μήνες και αυτό ήταν γνωστό στις κλινικές, κάποιες εξ αυτών έχουν υψηλές απαιτήσεις από την ασφαλιστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαιτήσεις της Ιατρικό Αθηνών από την Ασπίς Πρόνοια ανέρχονται σε 2,8 - 3 εκατ. ευρώ, του Ερρίκος Ντυνάν γύρω στο 1,1 εκατ. ευρώ και του Metropolitan περίπου στις 700 χιλ. ευρώ.

Μικρότερες απαιτήσεις έχουν οι υπόλοιπες ιδιωτικές κλινικές με εξαίρεση τον όμιλο Ιασώ ο οποίος δεν διέθετε σύμβαση με την Ασπίς Πρόνοια.

Με δεδομένο ότι προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν το Δημόσιο θα παράσχει εγγυήσεις και για τις εκκρεμείς ζημίες των προγραμμάτων υγείας, καλό είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ζητήσει διευκρινίσεις σχετικά με το ύψος των απαιτήσεων που έχουν από την Ασπίς η Ιατρικό και οι υπόλοιπες εισηγμένες κλινικές.

Να πληροφορηθεί το επενδυτικό κοινό για το ύψος των απαιτήσεων που έχουν οι κλινικές από την Ασπίς, για το ποιες κλινικές είχαν -αποκλειστική ή μη- συνεργασία με την ασφαλιστική και ποιες επιπτώσεις υφίστανται από την ανάκληση λειτουργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v