Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 1 2009

Αλήθειες και... μύθοι για υποθαλάσσια Θεσ/νίκης

Αλήθειες και... μύθοι για υποθαλάσσια Θεσ/νίκης
Τα μαύρα... άσπρα έκανε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς σε ό,τι αφορά την ακύρωση της σύμβασης σχετικά με το έργο της υποθαλάσσιας αρτηρίας Θεσσαλονίκης.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υπουργός με τη χθεσινή του ανακοίνωση υποστήριξε πως το ελληνικό δημόσιο προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά της παραχωρησιούχου κοινοπραξίας με στόχο να προασπίσει τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Η αλήθεια είναι ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ αδιαφόρησε για την τύχη του έργου ώστε να μη χρεωθεί τη ματαίωσή του (ο κ. Σουφλιάς διαβεβαίωνε επανειλημμένα τους Θεσσαλονικείς ότι το έργο θα γίνει), αφήνοντας ουσιαστικά τον χρόνο να κάνει τη... δουλειά του υπουργείου.

Όπως έχει αναφέρει σε παλαιότερα ρεπορτάζ το euro2day.gr οι χρηματοδότριες τράπεζες και η κατασκευάστρια κοινοπραξία κατήγγειλαν τη σύμβαση στα τέλη Ιουλίου, η οποία λύθηκε αυτόματα μόλις προχθές (δύο μήνες μετά τη καταγγελία της σύμβασης παραχώρησης).

Επίσης, εκείνο που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η παραχωρησιούχος κοινοπραξία κατέφυγε στη διαιτησία για να διεκδικήσει αποζημιώσεις ύψους 130 εκατ. ευρώ, σέρνοντας με τον τρόπο αυτό το Δημόσιο σε μια νέα δικαστική διαμάχη...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v