Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 9 2009

Ή μειώνεις το ενοίκιο ή επιστρέφω τα κλειδιά...

Ή μειώνεις το ενοίκιο ή επιστρέφω τα κλειδιά...
Ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων, προκειμένου να προχωρήσουν σε σημαντικές περικοπές ενοικίων, ως αποτέλεσμα της γενικότερης οικονομικής κρίσης.

Οι πιέσεις βέβαια ξεκίνησαν ήδη από τον περασμένο χειμώνα, πλην όμως ελάχιστα απέδωσαν στο αρχικό τουλάχιστον χρονικό διάστημα. Όσο όμως η ζήτηση εξακολουθεί "να λιμνάζει" στα τρέχοντα επίπεδα και τα συμβόλαια ενοικίου φτάνουν προς τη λήξη τους, τόσο οι πιέσεις που ασκούνται γίνονται εντονότερες.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ιδιοκτήτες γνωστών εμπορικών αλυσίδων "δίνουν πίσω τα κλειδιά" των ακινήτων τους και οι τελευταίοι αντιπροτείνουν μειώσεις μισθωμάτων, που συχνά φτάνουν το 20% - 25%.

Το... μυστικό της επιτυχίας των αλυσίδων λιανικής έγκειται στο ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα στελέχη τους δεν μπλοφάρουν. Απλά η εκμετάλλευση αρκετών καταστημάτων τους είναι ζημιογόνα και η συνέχισή τους κρίνεται ασύμφορη. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι ιδιοκτήτες προσαρμόζονται προς τα κάτω, κινδυνεύοντας να μείνει άδειο το ακίνητό τους, γεγονός που για πολύ χρόνο θα το κάνει να ενοικιαστεί και πάλι.

Πολιτική για μείωση των ενοικίων έχουν ακολουθήσει και πολλές εισηγμένες εταιρίες, μεταξύ των οποίων η Ηλεκτρονική Αθηνών, η Βάρδας, ενώ και η Alpha Αστικά Ακίνητα παραδέχεται ότι υφίσταται και αυτή κάποιες πιέσεις από ορισμένους ενοικιαστές της. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v