Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 6 2009

Financial… τζόγος και μεγάλα μαχαίρια!

Financial… τζόγος και μεγάλα μαχαίρια!
Spread betting τώρα και… στην Ελλάδα, μέσω της Centric, που εξέδωσε χθες τη σχετική ανακοίνωση. Το ερώτημα είναι αν πρόκειται για στοίχημα, για δραστηριότητα δηλαδή που εμπίπτει στον χώρο δραστηριότητας που προσπαθεί να διαφυλάξει ο ΟΠΑΠ (γνωστές οι αντεγκλήσεις με τις διάφορες εταιρίες ιντερνετικού στοιχήματος), ή αν αυτή η δραστηριότητα θα απειλήσει τους… τζίρους της αγοράς παραγώγων του ΧΠΑ, όπως ήδη φοβούνται κάποιοι αρμόδιοι.

Πράγματι, με διαφορετικό τρόπο οι παίκτες του spread betting ποντάρουν στη μελλοντική τιμή μιας αξίας, το οποίο στην πράξη γίνεται και μέσω των συμβολαίων του ΧΠΑ. Μόνο που τα futures, κι ακόμη περισσότερο τα options σε συγκεκριμένες ελληνικές μετοχές, δεν έχουν περπατήσει ιδιαίτερα στο ελληνικό χρηματιστήριο παραγώγων.

Οπότε, τι θα γίνει αν οι "τζογαδόροι" παίκτες προτιμήσουν την άλλη παρεμφερή εναλλακτική του spread betting;

Ιδού ένα ερώτημα. Πάντως το γεγονός ότι η νέα δραστηριότητα της Centric θα διεξάγεται μέσω site με καταληξη .gr (παρότι η εταιρία θα εδρεύει στη Μάλτα) δείχνει ότι το έχουν ψάξει το πράγμα και πιστεύουν πως δεν έχουν πρόβλημα.

Το ΧΠΑ άραγε έχει πρόβλημα; Θα το δούμε.

Το βέβαιο όμως είναι ότι γενικά οι διάφορες τζογαδόρικες δραστηριότητες μέσω του Ιnternet φουντώνουν ολοένα και περισσότερο στη χώρα μας, οπότε δεν αποκλείεται να βγουν μεγάλα μαχαίρια σε σχέση με τους πιο παραδοσιακούς της "τζογοαγοράς"!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v