Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 19 2009

FG Europe: Ναι μεν, αλλά...

FG Europe: Ναι μεν, αλλά...
Με δείκτη P/E περίπου στο 7 διαπραγματεύεται στο ταμπλό της Σοφοκλέους η F.G. Europe, μετά την πρόβλεψή της ότι τα φετινά κέρδη θα κυμανθούν γύρω στα 10 εκατ. ευρώ. Καθόλου άσχημα, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί, για μια εμπορική εταιρία που επηρεάζεται από την κρίση και από τη μειωμένη οικοδομική δραστηριότητα.

Το ερώτημα βέβαια είναι κατά πόσον η εισηγμένη θα μπορέσει να επαναλάβει και του χρόνου τέτοια κερδοφορία, καθώς το 2010 δεν αναμένεται να επαναληφθεί το θετικό κίνητρο της "απόσυρσης" των παλαιών κλιματιστικών, που τόνωσε τα αποτελέσματα του φετινού τρίτου τριμήνου.

Παράγοντες της εταιρίας επιλέγουν να μην απαντήσουν στο συγκεκριμένο ερώτημα επικαλούμενοι "έλλειψη ορατότητας". Ίσως μάλιστα να μην είναι τυχαίο ότι στις 30 Σεπτεμβρίου το ύψος των αποθεμάτων είναι περίπου το μισό από αυτό που υπήρχε στις αρχές του έτους...

Όσο για τον τομέα της ενέργειας, πιθανές εξαγορές θα ενισχύσουν τα μεγέθη του ομίλου και θα λειτουργήσουν σαν μαξιλάρι ασφαλείας. Όμως η συμμετοχή της F.G. Europe στην R.F. Energy περιορίστηκε φέτος από το 40% στο 30%.

Και επιπλέον, η εξαγορά των αιολικών πάρκων ισχύος 42 MW, που είχε ανακοινωθεί στις αρχές του έτους και ήταν να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου (και θα έφερνε την R.F. Energy στην τρίτη θέση), ακόμη παραμένει σε εκκρεμότητα, προφανώς γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν ζητήματα προς επίλυση... 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v