Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 25 2009

Σφηνάκια για ΕΤΕ, ΚΛΜ, Ευρωκλινική και Forthnet

Σφηνάκια για ΕΤΕ, ΚΛΜ, Ευρωκλινική και Forthnet
ΚΛΜ: Σε «δυνατό» γ΄ τρίμηνο στον κλάδο εμπορικής δραστηριότητας (Mothercare, ELC) ποντάρουν οι διαχειριστές που επανατοποθετήθηκαν πρόσφατα στη μετοχή.

Η κίνηση κατά τους θερινούς μήνες ήταν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, ισχυρότερη σε σχέση με τους πρώτους μήνες του έτους και αναμένεται να καταγραφεί σε πωλήσεις και αποτελέσματα.

Η ΚΛΜ πέτυχε στο α΄ εξάμηνο να αυξήσει τις πωλήσεις της εμπορικής δραστηριότητας κατά 17,13% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008 και τα κέρδη της κατά 32,87%.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου στο α΄ εξάμηνο ανήλθαν στα 3,5 εκατ. ευρώ και εφόσον το γ΄ τρίμηνο επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των διαχειριστών, τότε πάει για κέρδη που θα ξεπεράσουν τα 7 εκατ. ευρώ.

Και η κεφαλαιοποίησή της δεν ξεπερνά τα 68 εκατ. ευρώ…

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Η ΕΤΕ πούλησε στον ΟΓΑ, στις 10 Ιουλίου, το 20% (80 χιλ. μετοχές) του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών (ΑΕΔΑΚ του ΙΚΑ), έναντι τιμήματος 1,27 εκατ. ευρώ. Μετά την πώληση το ποσοστό συμμετοχής της ανέρχεται σε 20%.

Στις 8 Οκτωβρίου η Finansbank αποπλήρωσε, στην πρώτη ημερομηνία πρόωρης εξόφλησης, δάνειο μειωμένης εξασφάλισης ύψους 200 εκατ. δολαρίων, το οποίο εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2004.

Στις 9 Οκτωβρίου η NBG Finance Plc αποπλήρωσε τίτλους κυμαινόμενου επιτοκίου ύψους 300 εκατ. δολαρίων έκδοσης Οκτωβρίου 2007, τη συντριπτική πλειονότητα των οποίων κατείχε η ίδια η Εθνική Τράπεζα.

ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ: Αποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας ο κ. Τ. Γιαννίρης, ο οποίος διατηρεί τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο.

Η αποχώρηση του έμπειρου στελέχους ανακοινώθηκε στο προσωπικό την περασμένη Πέμπτη, ενώ, όπως διευκρινίστηκε, θα διατηρήσει τη θέση του στο Δ.Σ. της Ευρωκλινικής.

Προς το παρόν το όνομα του αντικαταστάτη του δεν έχει γίνει γνωστό, αν και δεν αποκλείεται το κενό να καλυφθεί εσωτερικά από την Global Finance που ελέγχει το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρίας.

FORTHNET: Σπείρα η οποία υπέκλεπτε, αποκωδικοποιούσε και διαμοίραζε παράνομα μέσω Ιnternet ηλεκτρονικά «κλειδιά» πρόσβασης στις συνδρομητικές υπηρεσίες του μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών Nova εξάρθρωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
 
Η έρευνα ξεκίνησε κατόπιν μήνυσης που είχε υποβάλει η Multichoise, εταιρία που ελέγχεται από τη Forthnet, και υπολογίζεται ότι οι χρήστες Internet που παράνομα λάμβαναν τα «κλειδιά» αποκωδικοποίησης ανέρχονται σε 100 χιλιάδες!

Αν τα νούμερα ισχύουν, τα διαφυγόντα κέρδη για τη Nova και τη Forthnet είναι ιδιαίτερα υψηλά. Μόνο το ελληνικό δημόσιο έχει υποστεί κατ’ εκτίμηση της Multichoise οικονομική ζημία για τα έτη 2008 και 2009 ανερχόμενη στο ποσό των 31,5 εκατ. ευρώ.

Ψιλοπράγματα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v