Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 24 2009

Η Μαΐλλης, η αναδιάρθωση και οι τράπεζες

Η Μαΐλλης, η αναδιάρθωση και οι τράπεζες
Ταχύτερα από ό,τι είχε προγραμματίσει ανακοίνωσε τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου η Μ. Ι. Μαΐλλης.

Η επιτάχυνση της ανακοίνωσης, αν και φημολογείται ότι επήλθε κατόπιν συνεννόησης με τις πιστώτριες τράπεζες, δεν σηματοδοτεί κάτι νέο ως προς την πορεία των διαπραγματεύσεων για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Αυτές προβλέπεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του έτους ή στις αρχές του επόμενου. Η αποχώρηση του κ. Β. Παπακωνσταντίνου, η οποία παρεμπιπτόντως δεν «ενθουσίασε» τις τράπεζες, από τη θέση του οικονομικού διευθυντή προκάλεσε μια μικρή καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις.

Εφόσον όλα πάνε καλά, ένα μέρος των δανείων (245,8 εκατ. ευρώ) της Μαΐλλης θα κεφαλαιοποιηθεί και οι πιστώτριες τράπεζες θα καταστούν -και- μέτοχοι της εισηγμένης.

Η αναδιάρθρωση κρίνεται αναγκαία προκειμένου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις επιστροφής σε κερδοφορία καθώς οι τόκοι του ομίλου στο 9μηνο ανήλθαν στα 17,9 εκατ. ευρώ και της μητρικής στα 13,08 εκατ. ευρώ.

Οι οποίοι απλώς λογίζονται, δεν πληρώνονται από τις αρχές του έτους.

Στον καθαρά λειτουργικό τομέα, η αύξηση της ζήτησης κατά 10%-15% από τον περασμένο Ιούλιο οδήγησε σε μικρή βελτίωση των περιθωρίων κέρδους, τα οποία είχαν καταρρακωθεί στο α΄ εξάμηνο.

Η ζήτηση παραμένει αυξημένη και στο τρέχον δίμηνο, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό ώστε να οδηγήσει σε αναστροφή της λειτουργικής κερδοφορίας για το σύνολο της χρήσης.

Άλλωστε, ο Δεκέμβριος αποτελεί παραδοσιακά «αδύναμο» μήνα πωλήσεων για τον όμιλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v