Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 7 2009

Betanet: Κόκαλα έχουν οι λογιστικές καταστάσεις;

Betanet: Κόκαλα έχουν οι λογιστικές καταστάσεις;
Θυμάστε την περίπτωση της Betanet, που τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης στις αρχές Απριλίου επειδή δεν είχε εκδώσει έγκαιρα τις λογιστικές της καταστάσεις για το 2008; Εσείς θα φανταζόσαστε ότι μόλις το πληροφορήθηκε αυτό η διοίκηση θα της ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και πως θα έδωσε αμέσως οδηγίες μέσα στις επόμενες ημέρες να τελειώσει αυτή η... εκκρεμότητα.

Λογιστικές καταστάσεις δεν βγήκαν και μάλιστα μια ευγενέστατη «υπεύθυνη εξυπηρέτησης μετόχων» γύρω στον Μάιο (περίπου δύο μήνες μετά την εκπνοή της νόμιμης προθεσμίας) έλεγε στους επενδυτές που διαμαρτύρονταν ότι οι λογιστικές καταστάσεις βρίσκονταν «στο στάδιο της τελειοποιήσεως»...

Πέρασαν κάμποσοι μήνες ακόμη και φτάσαμε στις 6 Αυγούστου, όπου με την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου η εισηγμένη ανακοίνωσε επισήμως: «Η διοίκηση της Βetanet ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των διοικητικών αλλαγών που προέκυψαν στην εταιρία, υπεύθυνος Λογιστικής Υποστήριξης ορίστηκε η εταιρία ΛΑΜΔΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.».

Αν και δεν καταλάβαμε γιατί η υποχρεωτική εκ του νόμου έκδοση των λογιστικών καταστάσεων σχετίζεται με το «πλαίσιο των διοικητικών αλλαγών» που αναφέρει η διοίκηση, πέρασαν άλλοι τρεισήμισι μήνες από τότε (άλλαξε η κυβέρνηση, το δημοσιονομικό έλλειμμα πήγε από το 3,7% στο 12,7%, ο Ολυμπιακός άλλαξε προπονητή κ.λπ.) και ακόμη περιμένουμε να δούμε τις λογιστικές καταστάσεις του 2008.

Κόκαλα έχουν αυτές οι λογιστικές καταστάσεις; Κάποιες κακές γλώσσες, βέβαια, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει πρόθεση από τη διοίκηση να βγουν ποτέ, αλλά εμείς -όπως άριστα καταλαβαίνετε- δεν τις πιστεύουμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v