Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 28 2009

Σφηνάκια για ΕΤΕ, Alapis και Commercial Value

Σφηνάκια για ΕΤΕ, Alapis και Commercial Value
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Για την ενίσχυση του Tr1 θα κατευθυνθεί το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο που προτίθεται να εκδώσει η Εθνική Τράπεζα. Η ατζέντα της γενικής συνέλευσης για τη 14η Ιανουαρίου περιλαμβάνει το θέμα της έκδοσης που είχε προγραμματιστεί ήδη από την περίοδο Αράπογλου.

Η έκδοση του ΜΟΔ προκάλεσε μικρή ανησυχία στην αγορά την Τετάρτη. Η μετοχή όμως, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε συνέχεια στις αγορές από την Goldman Sachs και τη Merrill Lynch, διατήρησε την ανοδική της πορεία.

ΑLAPIS: Παρουσιάσεις σε Αμερικανούς τελικούς επενδυτές διενήργησε προ 10ημέρου η διοίκηση της Alapis σε συνεργασία με τον οίκο Jefferies.

Η διοίκηση επέμεινε στις μεγάλες προοπτικές επιπλέον διείσδυσης στην ελληνική αγορά των αντίγραφων φαρμάκων (generics), η οποία θα υποβοηθηθεί και από τα μέτρα της κυβέρνησης. Η Alapis που εστιάζει στα αντίγραφα φάρμακα θα δει από την εφαρμογή της κυβερνητικής πρόθεσης διπλασιασμό στην κατανάλωσή τους και τις πωλήσεις της να ευνοούνται σημαντικά.

Από την άλλη, το κυβερνητικό μέτρο της ανακοστολόγησης των τιμών θα πιέσει τα περιθώρια κέρδους.

Οι αγορές που βγήκαν στο ταμπλό μετά τις παρουσιάσεις έδειξαν ότι κάποιοι fund managers πείστηκαν.

COMMERCIAL VALUE: Τουλάχιστον ατυχής ήταν η δήλωση του κ. Δ. Βιδάλη ότι η ΕΠΕΙΑ δεν τυγχάνει της στήριξης της πολιτικής ηγεσίας.

Ο τέως διευθύνων σύμβουλος της Commercial Value και νυν απλό μέλος του Δ.Σ. της Advantage Capital κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αφού δήλωσε την ιδιότητα μέλους του ΠΑΣΟΚ, πληροφόρησε τους παριστάμενους δημοσιογράφους ότι από όσο είναι σε θέση να γνωρίζει από τις προσωπικές του επαφές η ΕΠΕΙΑ δεν τυγχάνει έγκρισης από την πολιτική ηγεσία.

Μερικά δευτερόλεπτα πριν από την παραπάνω δήλωση είχε αναφέρει πως η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι παραπληροφορημένη στο ζήτημα της Commercial Value.

Να εικάσουμε ότι παραπληροφορείται από την ΕΠΕΙΑ παρά το γεγονός ότι δεν τυγχάνει της έγκρισής της!

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για κατάντια της χώρας ο αρμόδιος υφυπουργός να ενημερώνεται από την εποπτική αρχή και όχι από τα μέλη του κινήματος.

Πού οι εποχές όπου οι υπουργοί κατέβαιναν από το τρένο κατά τη διάρκεια αεροπορικών πτήσεων!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v